10 manieren om een blazer te combineren

14.04.2000 12:55
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Een goede basic, zo luidt ons modedevies, kun je ‘eindeloos’ lang door dragen. En met eindeloos bedoelen we langer dan een modeseizoen of twee. Een blazer is zo’n typische klassieker die niet mag ontbreken in je basic garderobe. 

Het is namelijk een fijne basic die je op talloze manieren kunt dragen en combineren met de rest van je kastinhoud. Ons punt mag duidelijk zijn: een goede blazer, is de investering waard. Want met een beetje geluk gaat deze mee tot 2025. Goed excuus, dachten we zo. Bovendien is het dé perfecte in-between jas om de lente naar de zomer te overbruggen. En omdat cirkels alleen mooi zijn wanneer ze rond zijn, presenteren we je tien manieren waarop je jouw nieuwe blazer kunt dragen. 

#1 Met een riem

Bang dat je je taille verliest in een blazer? De oplossing is net zo mooi als eenvoudig: met een tailleriem om je blazer geknoopt behoud - of krijg - je een waanzinnig zandloperfiguur. 

#2 Gestolen van de man

Draagt je man, broer, buurman of vader graag pakken of blazers? Dan is een bezoekje aan zijn kast geen gek idee. Oversized blazers zijn je-van-het tegenwoordig dus wie weet vind je hier wel precies wat je nodig hebt voor een hartstikke fashionable look.

#3 Als pak

Ben jij een echte powervrouw? Dan is er geen betere manier om dat te laten zien, dan door het dragen van een pak. En, mooi meegenomen: de blazer en broek kun je ook los van elkaar dragen dus eigenlijk koop je met een pak niet één, maar minstens drie goede outfits. 

#4 Met je favoriete denim

Waarom moeilijk doen, als het ook makkelijk kan? Combineer je blazer met je favoriete jeans en een T-shirt of overhemd en de complimenten vliegen je gegarandeerd om je oren. 

#5 Als jurk

Een blazer die lang genoeg is, kun je ook best als jurk dragen. Dat is hartstikke sexy want draag je er nou wel iets onder of toch niet? Tja, wie zal het zeggen. 

#6 Laat maar hangen

Zo'n blazer die je quasi-nonchalant om je schouders hebt gedrapeerd geeft je zo'n heerlijk relaxte uitstraling. En tegelijkertijd staat het hartstikke stijlvol én heb je iets bij de hand om aan te doen als je het koud krijgt. 

#7 Zonder mouwen

Het zomerse zusje van de blazer is haar mouwloze variant. Ook wel het gilet genoemd, maar dan wel zo eentje waar het revers nog aan zit. Je draagt 'm op dezelfde manier als je blazer: op een jeans, met een riem of zelfs als pak. 

#8 Met een short

Bang dat het geheel te casual oogt als je een (denim) short draagt? Een klassieke blazer lost dat probleem gelijk op. Je kunt zelfs nog een stapje verder gaan en je blazer combineren met een bikershort. Wie durft?

#9 In je broek

Of het lekker zit, is nog te bezien maar het laat wél zien dat jij precies weet wat er gaande is in modeland. Want de hippere vogels der aarde dragen hun blazer tegenwoordig ook gewoon als top. Juist: in hun broek. Ga je het ook proberen?

#10 Als jas

Is het nog net een beetje koud voor alleen een zwierige zomerjurk als je 's ochtends de deur uit stapt? Dan doet je favoriete blazer ook prima dienst als jas. Moet je eens kijken hoe goed dat staat.