‘Stellen die graag een kind willen, moeten eerst op ouderschapscursus’

23.02.2018 10:17
advies-kind-ouderschapscursus

Stellen die een kinderwens hebben, zouden eerst een cursus moeten volgen die hen voorbereidt op het ouderschap. Dat vindt een commissie onder leiding van oud-minister Rouvoet.

Deze werkgroep bekijkt hoe je kunt voorkomen dat kinderen de dupe worden van een vechtscheiding.

 

‘Ouderschapsgym’

“Aanstaande ouders worden op dit moment alleen voorbereid op de bevalling en de fysieke zorg van het kind, terwijl we hen ook moeten helpen met de uitdagingen van het ouderschap”, aldus Rouvoet. “Dus zorg dat er naast zwangerschapsgym ook ‘ouderschapsgym’ beschikbaar is. Hiermee kan een stel zich beter voorbereiden op mogelijke spanningen en relatieproblemen door gezinsuitbreiding, waardoor de kans op een scheiding later kleiner wordt. En dat voorkomt weer schade bij het kind.”

 

Lees ook
Vrolijke opvoedtantes Els en Do over de kinderen vertellen dat je gaat scheiden >

 

Geboortecontract

Andere aanbevelingen van de werkgroep, die gisteren zijn overhandigd aan ministers Hugo de Jonge van Volksgezondheid en Sander Dekker van Rechtsbescherming, zijn het opstellen van een geboortecontract (waarin ouders bij de geboorte van hun eerste kind al vastleggen hoe ze met elkaar zullen omgaan bij een eventuele scheiding) en een scheidingsloket in elke gemeente, waar ouders terechtkunnen voor ondersteuning.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >