Nienke: ‘Mijn man wilde partnerruil op onze vakantie’

29.08.2021 13:22
niet-bemoeien-seksuele-voorkeur-kind

Wanneer Nienke (33) er achter komt dat haar man vreemd ging, probeert ze het nog door middel van een vakantie te redden. Alleen denkt Menno daar heel anders op bestemming over.

“Menno en ik zijn veel te hard van stapel gelopen. We werden verliefd en binnen vier maanden was ik zwanger. Onze dochter Alex werd geboren en Menno kon zijn geluk niet op. Hij liep trots achter de kinderwagen en liet iedereen foto’s zien van zijn hartenlapje. De gebroken nachten en luiers liet hij aan mij over. Menno is geen man voor een huisje-boompje-beestje bestaan. Hij wil vooral zijn eigen gang gaan.

Verdachte appjes

Er waren veel spanningen, zeker toen ik verdachte appjes ontdekte van Menno met een vrouwelijke collega. Dat hij zo van haar genoten had, en meer van dat soort ongein. Als een betrapt schooljongetje gaf hij na lang aandringen toe dat hij drie keer met haar naar bed was geweest. Of vaker, dat wist hij niet meer precies. Eigenlijk verbaasde het me niet, Menno is een onverbeterlijke flirt, maar natuurlijk deed het pijn.

Quality time

We besloten een weekje naar de Griekse zon te gaan. Quality time met z’n tweeën, uitrusten en ontdekken wat we ook alweer leuk vonden aan elkaar. Tijdens een boottocht ontmoetten we een ander Nederlands stel, Stefan en Karin. Van onze leeftijd, geen kinderen, echte levensgenieters die al veel van de wereld hadden gezien. We gingen met zijn vieren eten en borrelen. Heel gezellig en de karaffen wijn bleven komen.

Lees ook
Marleen zoende met een goede vriend in haar vakantievilla >

Partnerruil

Ik zag dat Menno een paar keer zijn hand op Karins knie legde en overdreven hard om haar grapjes lachte. Karin fluisterde dingen in zijn oor en gunde hem een blik in haar decolleté. Stefan sloeg een arm om mij heen. Het duurde even voordat het kwartje viel. Net op het moment dat ik dacht: het zal verdomme toch niet, sprak Menno mijn vermoedens uit. Zijn exacte woorden weet ik niet meer, maar het kwam erop neer dat we onze gezellige avond wel konden voorzetten op onze slaapkamer. Ik met Stefan, hij met Karin.

Ander huis

Het bloed steeg naar mijn wangen. De hufter. Ik stormde het terras af. Kon mij het schelen dat ze mij een preutse trut vonden. Stefan kwam me achterna. Hij begreep met de beste wil ter wereld niet wat hij verkeerd had gedaan. Partnerruil was toch geen vreemdgaan? Een maand later vond Menno een ander huis. Wat-ie tegenwoordig tussen de lakens uitspookt, is niet meer mijn probleem.”
Dit verhaal heeft eerder in Kek Mama gestaan.