‘Mijn ex is sinds onze breuk jaloerser dan ooit’

31.10.2018 10:52
klojo ex jaloers Beeld: Unsplash

Treurig maar waar: als je relatie klapt, leer je elkaar pas echt kennen. Dan ontdek je soms duistere kanten bij degene die je ooit zo vertrouwde.

MIGNON (33) IS SINDS EEN JAAR GESCHEIDEN VAN JACK (34). HUN DOCHTER AMÉLIE IS 4.

“Ik had nooit gedacht dat Jack zich tot zo’n jaloerse freak zou ontpoppen. Mijn beste vriendin moet hard lachen als ik dat zeg. Ze vindt me naïef, zij zag het wel degelijk aankomen. Natuurlijk zie ik achteraf ook de rode vlaggen. Dat hij altijd zei dat ik knapper was zonder al die troep op mijn gezicht, als ik me mooi had opgemaakt. Dat hij korte jurkjes hoerig vond en beweerde dat een platonische vriendschap tussen een man en een vrouw onmogelijk is.

Lekker thuis op de bank

Het ging heel snel tussen ons: we kenden elkaar pas een jaar toen ik zwanger werd. Er kwam abrupt een einde aan mijn vrije, blije leventje en ik vermoed dat Jack dat allang best vond. Door een baby had hij me lekker thuis op de bank. Ik zag nog steeds geen rode vlaggen. Ik kneep in mijn handjes omdat ik zo’n fijne, betrouwbare man had.

Gespannen sfeer

Vorig jaar gingen we uit elkaar. Ik kon niet langer tegen Jacks negatieve en sombere buien. Het is zwaar altijd op eieren te moeten lopen. Iemand non-stop uit de put te moeten praten. En ik wilde niet dat Amélie in zo’n gespannen sfeer zou opgroeien. Een kind moet herrie kunnen maken, heel hard kunnen zingen en per ongeluk een glas omstoten zonder de wind van voren te krijgen.

Lees ook
‘Mijn ex reed onder invloed met de kinderen rond, zonder gordels’ >

Jaloers

De zakelijke kant van onze scheiding was snel afgerond. We maakten duidelijke afspraken over de alimentatie en zijn omgang met Amélie. De emotionele kant laat zich minder rap afwikkelen. Jack is sinds onze breuk jaloerser dan ooit. Het begon ermee dat hij mij ervan beschuldigde dat ik allang een ander had, en dat ik daarom bij hem weg was gegaan. Grote onzin. Hij neusde stiekem in mijn mail – blijkbaar wist hij mijn wachtwoord.

Van Amélie hoor ik dat hij haar onderwerpt aan kruisverhoren: komen er weleens mannen bij mama over de vloer? Weet ze wat ik doe in mijn vrije weekend? Meer dan eens verzint Jack een smoes om mij te storen op mijn kinderloze dagen. Dan is Amélie een boekje vergeten en moet hij dat echt meteen halen. Puur om mij te controleren, of misschien hoopt hij mij te storen tijdens een spannende date – die ik trouwens nooit heb.

Olie op het vuur

Ik erger me dood aan Jacks idiote jaloezie, maar ik besteed er zo min mogelijk aandacht aan. Ik geef hem de tijd onze scheiding te verwerken. En steek mijn hand in eigen boezem. Toen ik besloot dat ik echt niet meer met Jack verder wilde, heb ik de banden met hem redelijk rücksichtslos verbroken. Dat leek mij het beste, zo gaf ik hem geen valse hoop en kon ik zelf ook weer vooruit. Ik vermoed dat mijn afstandelijkheid olie op het vuur heeft gegooid en zijn jaloezie alleen maar verder heeft aangewakkerd. En helaas zit ik nu met de gevolgen.”

Dit verhaal is al een keer eerder gepubliceerd.

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >