geen succes sex minnaar
Beeld: Shutterstock

Esther bleek toch niet zo’n SM-type, Ashley haakte af bij een triootje en Nancy had de vrouwen in de parenclub het liefst de ogen uit gekrabd.

Irma (44), getrouwd met Rob (44), moeder van twee dochters van 13 en 7 en een zoon van 9.

More content below the advertising

“Zestien jaar samen, drie kinderen, een scala aan sociale verplichtingen, een paar kilo te zwaar, geen spanning meer in bed en sowieso meer behoefte aan slaap dan aan wilde sex. Was het een premidlifecrisis? Geen idee. Wel knelde en schuurde mijn even twee jaar geleden. Aan de ene kant allejezusdruk, aan de andere kant vreselijk saai. Iets moest mij uit de sleur trekken. Een minnaar, dacht ik. Achteraf een megaslecht plan, om veel redenen, maar de belangrijkste: het wordt er allemaal beslist niet makkelijker door.
 

'Ze staan voor je in de rij'

Ik zeg altijd: ‘Je hebt makkelijker een goede minnaar dan een metselaar.’ Echt. Zeker als je er als vrouw nog een beetje appetijtelijk uitziet en expliciet vermeldt alleen op sex uit te zijn, dan staan ze voor je in de rij. Na mijn ingeving dat vreemdgaan dé oplossing zou zijn, was Matthieu snel gevonden, gewoon op Tinder. Ook ‘gelukkig getrouwd’, ook drie kinderen en een druk sociaal leven. We spraken af in een bar, voelden een fysieke klik en al na het tweede wijntje zaten we ordinair te tongen. Het was het begin van vier maanden vol geheime dates in schimmige hotelletjes en sex op de achterbank van zijn Mercedes. Ik verzon de malste smoesjes om thuis weg te komen en schakelde meer dan eens mijn moeder in om de kinderen uit school te halen, zodat ik Matthieu kon ontmoeten.
 

Lees ook
Geen succes-sex: 'De gedachte een trio te hebben leek me ineens zó afstotelijk' >

 

Schuldgevoel

De sex was werelds. We deden kunstjes die ik nog nooit had gedaan en ik bleek gewoon meerdere orgasmes achter elkaar te kunnen hebben. Maar toch. Mijn altijd aanwezige schuldgevoel maakte alles een stuk minder hosanna dan het nu klinkt. Vooral als ik weer naar huis reed en dacht aan mijn gezin. Dan kreeg ik acuut spijt. Ik vond het vooral erg voor mijn man Rob, type Joris Goedbloed, die keihard werkte voor ons en mij op handen droeg. Die zich druk maakte om mijn rode blossen als gevolg van mijn multi-orgasmen (‘Je hebt toch geen koorts?’) en me liet uitslapen in het weekend, omdat ik er zo moe uitzag. Hoe bezorgder hij was, hoe achterbakser en egoïstischer ik mezelf vond. Wat deed ik de vader van mijn kinderen aan? Oké, Rob was geen Matthieu in bed, maar hij deed wel zijn best.
 

Afbreken

Toen Matthieu mij op een avond appte en ik net op tijd het pikante berichtje wist te wissen, besefte ik hoe ik met vuur speelde. Als Rob wist dat ik vreemdging, zou het zijn hart breken. Ik moest mijn affaire afbreken voordat ik alles stukmaakte wat mooi was. En hoe erg was sleur nu helemaal? De volgende dag maakte ik het uit. Gelukkig heeft Rob er niks van gemerkt. Althans, hij heeft er nooit iets over gezegd en is nog altijd even aanhankelijk. Zelf heb ik er meer last van. Ik ben extra lief voor Rob, kook zijn lievelingskostjes, kijk zelfs mee naar zijn sportprogramma’s en vertel vaker dan vroeger hoeveel ik van hem hou. Eigenlijk ben ik al anderhalf jaar bezig met een soort boetedoening om mijn schuldgevoel af te kopen.”
 

Dit verhaal staat in Kek Mama 07-2019.

 

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!