Zo voorkom je dat je babyfoon gehackt wordt

28.04.2020 21:04
tips_babyfoon_hacken_voorkomen

Het klinkt als een foute horrorfilm, maar helaas: babyfoons kunnen écht worden gehackt. En omdat geen enkele ouder zit te wachten op pottekijkers in de kinderkamer, zetten we wat tips voor je op een rij.

Zet de camera uit als je ‘m niet gebruikt

Klinkt logisch, maar veel mensen vergeten dit. Doe de camera alleen aan op de momenten dat het nodig is. Als je kind een middagdutje doet of als-ie ’s avonds gaat slapen, bijvoorbeeld. 

 

Zorg dat de software up to date is

Heb je een WiFi-babyfoon, zorg dan dat je altijd de laatste software-update hebt geïnstalleerd. Soms gebeurt dat automatisch, maar lang niet altijd. 

 

Kies een sterk wachtwoord

Bij babyfoons die draaien op WiFi moet je vaak een wachtwoord instellen. Maak het hackers niet te makkelijk en kies in plaats van [babynaam]123 voor een sterk wachtwoord met hoofdletters, kleine letters, cijfers en vreemde tekens.

 

Lees ook
Dit is de beste temperatuur voor je babykamer >

 

Deel alleen noodzakelijke gegevens

Maak je via de gekoppelde app een account aan voor je kind? Vul dan niet de hele shebeng in, maar deel alleen de noodzakelijke informatie. 

 

Maak een apart netwerk voor je camera

Hoewel een slapende baby natuurlijk hartstikke leuk is om naar te kijken, zijn hackers daar niet zo in geïnteresseerd – ze gebruiken de camera om te kunnen inbreken op andere apparaten die verbonden zijn met internet. Zorg er daarom voor dat je een apart WiFi-netwerk hebt (uiteraard beveiligd met een sterk wachtwoord) voor de babyfoon. 

Bron: RTL Nieuws

 

Lisa’s peuter Bobbi vond het lastig om in haar eigen bed te slapen en lag daarom negen van de tien keer tussen haar ouders in. Tot Lisa begon met slaaptraining. “Nooit verwacht dat ik haar binnen een week in haar bedje zou krijgen.”

 

Neem nu een abonnement op Kek Mama en profiteer van een geweldige aanbieding: 8 nummers én een Studio Noos-tas voor maar € 49,95!