kind-nooit-meer-kwijt

Als moeder van twee nieuwsgierige zoons (12 en 8) die weleens de tijd vergeten, is Kek Mama's Marieke als de dood haar kinderen kwijt te raken: "De paniek die je voelt als je ze tijdens het buitenspelen niet meer kan vinden..."

Met name Jelte speelt nogal graag buiten en hij vergeet altijd de tijd wanneer hij thuis moet zijn. De laatste maanden merkte ik dat hij steeds verder weg ging en het duurde dan ook nogal lang (naar mijn gevoel uren) voordat we hem weer gevonden hadden.

 

'Te jong voor een mobieltje'

De paniek die je voelt als je je kind niet kan vinden…Laatst was Jelte heel hard gevallen tijdens het buitenspelen en toen hebben buurtgenoten hem geholpen. Ik kwam er pas later achter wat er gebeurd was en we waren allemaal erg geschrokken. Ik ben zelf een groot voorstander van je kind zelfstandig laten zijn, maar het is wel prettig om te weten waar je kind uithangt en dat hij je kan bellen als er wat is. Persoonlijk vind ik Jelte met zijn 8 jaar nog te jong voor een mobiele telefoon: een mobiel is nog een te grote verantwoordelijkheid voor hem en de kans dat hij hem verliest is nogal groot. De Kidswatch, een horloge met (GPS) tracking en telefoonfunctie, biedt hierin uitkomst.

 

Hoe werkt de smartwatch?

De smartwatch wordt geleverd in een mooi doosje met handige gebruiksaanwijzing. Ook als je niet heel tech-savy bent, is het makkelijk te installeren via de Connected Company App, je e-mailadres en telefoonnummer. Er zit een simkaart in en heeft dus ook een eigen telefoonnummer. Je kunt zelf de nummers erin zetten die je kind kan bellen. Niet onbelangrijk: er zit een alarmknop op, dus als er echt nood is, word je direct gebeld.

Voor de huis-, tuin- en keukenberichten zit er een spraakfunctie op waarmee je korte berichten kunt inspreken. We konden het af en toe niet laten om hier grappige berichten op achter te laten. En niet te vergeten de stappenteller.... Ik kwam er via deze teller achter dat Jelte elke dag meer dan 20.000 stappen zet. Dat valt dan weer mee. Alleen om deze reden al zou ik hem zelf ook wel willen dragen. Dit horloge doet z’n naam als smartwatch eer aan - het ziet er eenvoudig uit maar onder de oppervlakte schuilt een slim apparaat.

Kortom: deze smartwatch is een aanrader. Je kind is nooit meer kwijt en bijkomend voordeel is dat hij altijd op tijd thuis is. Het strakke design is top en de smartwatch is leverbaar in vier mooie kleuren. Jelte is zelfs op straat al aangesproken door ouders die wilden weten waar hij dat horloge vandaan had en dat ze hem ook wilden. Bijkomend voordeel is dat de Kidswatch als totaaloplossing wordt geleverd. Dus smartwatch + simkaart + voordelige abonnementen inclusief datagebruik. Hierdoor eenvoudig in gebruik te nemen en voordelige kosten tijdens gebruik. Fijne bijkomstigheid: de smartwatch is ook te gebruiken in het buitenland - het abonnement is inclusief gebruik in de EU en een aantal landen daarbuiten via Prepaidtegoed. Dus ook handig voor op je vakantieadres.

 

Tip

Overleg vooraf met je kind hoe en wanneer hij de smartwatch moet gebruiken. De noodknop dient echt alleen ingedrukt te worden in geval van nood. Hierbij leg je gelijk de verantwoordelijkheid bij je kind en ik zie dit als een nieuwe stap naar zelfstandigheid.

De Kidswatch is een smartwatch die speciaal ontworpen is voor kinderen van 4 tot 12 jaar (en eigenlijk ook voor hun ouders). Hiermee kan je kind veilig en zelfstandig de wereld ontdekken, weet je waar je kind uithangt en er kan zelfs gebeld worden van en naar de smartwatch. De Kidswatch is onder andere te bestellen bij Mobiel.nl. Of kijk op KidsWatch.nl voor een verkooppunt bij jou in de buurt. 

9 aanslagen interieur
Beeld: Unsplash

Dacht Kek Mama’s Jorinde met haar best-wel-grote kinderen eindelijk van het wagenpark in de woonkamer af te zijn, slepen zonen van 9 en 11 gameconsoles en smoezelige tennissokken naar binnen. Dág verantwoord interieur. Daarom: 9 onvermijdelijke kinderaanslagen op de inrichting, waar je stiekem reuze van geniet.

 1. Ze wilden een puppy, dus het leek zo’n leuk compromis, dat hippe, witte designaquarium. Tot ik ontdekte dat de lamp ook ’s avonds aan moet blijven (voordat Giny de Gup en Gerard Garnaal inclusief warmwaterbeplanting het loodje leggen). En mijn zo zorgvuldig warm verlichte woonkamer opeens gehuld is in oogverblindende TL.
   
 2. Die pup kwam er natuurlijk toch. En weegt nu bijna dertig kilo. Waardoor naast de lichtgrijze bank (met vette kindervingervlekken én pootafdrukken) nu een onooglijke hondenmand staat, die de komende vijftien jaar als dreigende bron van vlooien de feng shui blokkeert.
   
 3. Die vingervlekken beperken zich gelukkig slechts tot de meubels, ramen, en muren in het trappenhuis (want waarom zou je de leuning vastpakken als je na het kuilen graven eigenlijk veel beter tegen de muur kunt steunen?). Naast de schoonmaakmiddelen prijkt dus een reusachtige pot witte latex. Ach, ik was toch altijd meer een klusser dan een poetser.
   
 4. Dat fel begeerde winterdorpje in pvc-sneeuw klonk nog best gezellig. Toen het kerst was. Tot het reuzenradje tegen dennendecor niet alleen knipperende lichtjes bleek te bevatten, maar óók nog een muziekje. Dat na een maand fulltime spelen op twee AAA’tjes nog steeds niet stuk is. En nee, het kan nog niet naar zolder. “Het is een wínterlandschap, mam. Geen kerstversiering. Zie jij de zon al schijnen?”
   
 5. DE LEGO IN PRIMAIRE KLEUREN. Want ja, daar spelen ze dus ook nog mee als ze elf zijn.
   
 6. O, en de gameconsole kan natuurlijk prima achter gesloten deurtjes in het tv-dressoir. Maar ja, daar werken de arena’s van Skylanders, Lego en Disney niet. Daar gaat dus de zorgvuldig gestileerde vazencollectie. De kinderen vinden hem juist stukken decoratiever nu, met Captain America, Batman en Luke Skywalker er al zwaardvechtend tussen.
   
 7. En wat doen die gedragen tennissokken in de magnolia?! Die horen op z’n minst in de immer aanwezige prop vuile was op de trap naar boven.
   
 8. Oké, de galerij met ingelijste kindertekeningen is een pronkstuk, werkelijk waar. Mijn felbegeerde kunstreproductie moest er wel voor wijken, maar hé: dit zijn tenminste originelen.
   
 9. Maar het aller-, allermooiste pronkstuk dat in een kinderloos leven niet eens de voortuin had gehaald, staat onder een stolp op mijn nachtkastje. Een glanzend porseleinen paard met strass-steentjes, dat ze speciaal voor mij kochten van hun eigen zakgeld. Omdat ze zeker wisten hóe prachtig ik het zou vinden.

Ze hadden helemaal gelijk.

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

slimme trucs ouders

Kinderen zijn er een ster in: papa en mama om de tuin leiden. Dat ouders er zelf ook wat van kunnen, bewijzen deze hilarische foto's van Buzzfeed

Wie is er aan het winnen, jongens?

 
 

Zo blijft de kleine wel even zoet

 

#dadinvention

Een bericht gedeeld door Kelly (@_kellyarthur) op

 

 

 

 

Papa is liever lui dan moe

 
 
 
 

Nooit meer twijfelen: wie is wie?


 

Je dacht toch niet dat mama alles ging schoonmaken?

 

Get cleaning girl 😂💖 #babymop #babymops #bestinvention #babygirl

Een bericht gedeeld door Sam Ginnifer (@samginnifer) op

 

Zo komt de aap wel uit de mouw


 

Nooit meer zeuren om een ijsje

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >