‘Onze baby van drie weken wordt wakker van het kleinste geluidje en begint dan te brullen’

10.04.2018 11:41
Els en Do

Onze baby van drie weken wordt wakker van het kleinste geluidje en begint dan te brullen. Daarom fluisteren we en sluipen door het huis. Bezoekers appen in plaats van aan te bellen, zodat we heel zachtjes de deur voor ze kunnen openmaken.

ELS EN DO: “U moet juist lawaai maken. Die tip mailde lezeres Maaike Hillebrand ons, die op haar zwangerschapscursus een begeleidster uit duizenden had. Uw baby is gewend aan een enorme herrie in de baarmoeder. Daar heeft hij 28 weken lang het geruis van uw bloed gehoord, uw darmen, en het pompen van uw hart. Wat dat voor geluid produceert kunt u horen als u het filmpje Zestig minuten geluiden in de baarmoeder googelt. Zet het volume op tien. U kunt uw man gegarandeerd niet meer verstaan.
 

Geluid stelt de baby gerust

Maaike Hillebrand: ‘Doordat de begeleidster van de zwangerschapscursus mij dat filmpje toonde, heb ik me geen moment druk gemaakt toen onze baby arriveerde. Stofzuigen stelde onze baby alleen maar gerust, praten, muziekje; allemaal gedaan en níets haalde het bij die geluiden in mijn buik. Zonder dat filmpje was ik vast minder relaxed geweest. Nog steeds enorm blij mee. Blijven genoeg zorgen over. Succes.’
 

Maak er een dolle boel van

Dus maak er een dolle boel van. Dans door de gang op een straffe hiphopbeat, laat hordes bezoekers aanbellen, bel gillend met vriendinnen. Stofzuig zo veel mogelijk rond de wieg. In Amerika hebben ze een Baby­Shusher bedacht, een apparaatje dat een gekmakend ritmisch geruis produceert. Op een bijbehorend filmpje zie je een krijsende baby binnen een minuut naar dromenland vertrekken. Wij weten niet of u er zelf goed bij slaapt, maar aan uw baby hebt u geen kind meer.”
 

De opvoedtantes Els en Do beantwoorden opvoedvragen met een knipoog en stellen zichzelf voor: “Wij zijn geboren voordat de pil was uitgevonden, kwamen ter wereld zonder dat onze ouders daarom hadden gevraagd en werden te hooi en te gras opgevoed. Zelf kregen wij heel bewust kinderen en daarom voelen we tot op de dag van vandaag (ze zijn inmiddels 34, 22 en 20) de plicht hen permanent gelukkig te maken. We kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg.”

 

Ook een opvoedvraag? Mail ’m naar elsendo@kekmama.nl

 

Dit artikel staat in Kek Mama 04-2018.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >