Meester Hans: ‘Ricks vader heeft een dure auto, maar vijftig euro betalen lukt niet’

14.09.2023 12:30
geld bom onder relatie Beeld: Shutterstock

Je kunt nog zo smijten met je geld, maar als je na je prachtspullen het schoolkamp van je kleine draak niet kunt betalen sta je alsnog met het schaamrood op de kaken.

Hans (50) is meester in groep 8.

“Voor Rick heb ik een zwak. In zijn schooltijd heb ik hem drie keer in de klas gehad, waaronder dit jaar in groep acht. Hij is typisch een overschreeuwertje. Klein van stuk, rood haar, bril, enorm grote mond om zich staande te houden. In de klas soms niet te hanteren, maar een heel klein hartje. Na schooltijd krijg ik een briefje: ‘Ik zal je volgend jaar zo missen, meester.’

Lees ook – Joyce en haar man smijten met geld: “Vervolgens leen ik geld uit de spaarpotten van mijn dochters” >

Overschreeuwer

Rick heeft het niet van een vreemde, zijn vader is ook al zo’n overschreeuwer. Ook klein, ook rood haar, en in het bezit van een compensatieauto. Een grote, dure bak die hij met veel gegrom voor de school parkeert, zodat iedereen weet hoe geslaagd hij is. Maar vijftig euro betalen voor het schoolkamp, dat lukt dan weer niet. Gek word ik ervan, ik heb al zo vaak gemaild en geappt. En altijd ‘komt het er morgen aan’.

Betalingsregeling

Uiteindelijk was ik er zo klaar mee dat ik naast zijn auto ben gaan staan en iets te hard heb gezegd: ‘Joh, we treffen wel een betalingsregeling, als je zo krap zit.’ Ik zag andere ouders kijken. De volgende dag had Rick het geld bij zich.”

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.