vierjarige
Beeld: Pixabay

Jij dacht dat de ‘terrible two’s’ en de ‘threenagers’ een verschrikking waren? Volgens blogger Joanna moet het ergste dan nog komen. Een welgemeende waarschuwing.

Scary Mommy schrijfster Joanna McClanahan geeft in haar column toe dat de peuterpuberteit ook pittig is, maar beweert dat vierjarigen nóg heftiger zijn: ‘Vierjarigen zijn slim en hebben inmiddels precies geleerd hoe ze jou kunnen manipuleren. Ze hebben rotgedrag opgepikt van andere kinderen en weten dat driftbuien in hun voordeel werken omdat jij moe en zwak bent (dus eigenlijk altijd).’

More content below the advertising

 

LEES OOK
PERSOONLIJK: 'Ik ben geen slechte moeder, ik doe mijn best' >

 

Mini-terrorist

Ze vertelt hoe makkelijk haar zoon eerst was: hij at alles, ging vrolijk in bed, sliep goed en was bijna zindelijk. Nu wil hij niets meer eten, vertikt-ie het om een dutje te doen en moet ze met hem worstelen om hem onder de douche te krijgen. ‘Onze peuter is van een schattige, soms chagrijnige 3-jarige in een 4-jarige veranderd die weet dat-ie de baas is. Mijn man zei dat we haast onderhandelaars lijken, en hij heeft gelijk. Ons leven draait om het maken van deals met een mini-terrorist.’

 

Overleven

Joanna concludeert: ‘Deze 4-jarigen weten precies hoe ze ons gek krijgen en testen constant onze grenzen. Ze huilen om iets te krijgen, en huilen dan omdat ze exact hebben gekregen waar ze om vroegen. Het is zwaar. Momenteel proberen we te overleven, en we hopen dat de storm gaat liggen als hij 5 is.’

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

kindgebonden-budget

Door een fout bij de Belastingdienst zijn honderdduizenden ouders gedupeerd: zij kregen geen kindgebonden budget, terwijl ze er wel recht op hadden. Het goede nieuws is dat het kabinet het deels zal nabetalen.

Minder leuk voor hen, want dat gaat een tegenvaller opleveren tussen de 375 miljoen en 445 miljoen euro.

More content below the advertising

 

600 euro per jaar

Rest nog wel de vraag: hoe heeft het zover kunnen komen? Komt-ie: de toeslag werd stopgezet als ouders teveel verdienden, maar zou automatisch hervat moeten worden als er weer aan de voorwaarden van de toeslag werd voldaan. Dat is alleen niet gebeurd. Vóór 2015 liepen ouders daardoor elk jaar gemiddeld 600 euro mis. Vanaf 2015 is dat ongeveer 1000 euro. Volgens staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) zijn sinds 2008 ongeveer 300.000 tot 400.000 gezinnen gedupeerd.

 

Lees ook
Het kindgebonden budget: hoe werkt het?

 

Het wordt onderzocht

Het kabinet zal de bedragen die vanaf 2013 te weinig zijn betaald alsnog uitkeren - gewoonlijk vervallen na vijf jaar bedragen waar mensen recht op hadden. Op dit moment wordt onderzocht hoe de terugbetaling moet worden geregeld en hoeveel tijd in beslag gaat nemen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
goudeerlijke-uitspraken-van-kinderen

Eerlijkheid duurt het langst, maar soms kunnen kinderen maar beter níet zeggen wat ze denken. Of wel. En dan mogen wij daar weer kostelijk om lachen.

Dus...

More content below the advertising

 

Was alles in het leven maar zo makkelijk.

 

Wie wil dat nou niet?

 

En. Bedankt.

 

Lees ook
10x waarom deze kinderen nog slimmer zijn dan Einstein >

 

Stiekem wel een applausje waard.

 

Ok. Weten we dat ook weer.

 

En jij maar denken dat je een grapje maakt.

 

Die heeft wat uit te leggen. Of?

 

Ach, wat boeit het ook ;-)

 

Nu al een uitgesproken gevoel voor mode.

Bron: boredpanda

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >