Beeld: Getty
Beeld: Getty

Fijne afleiding voor je kind en jezelf, als je onderweg bent naar je vakantiebestemming of langdurig in de file staat. Met deze apps zit je zo in de vakantiemodus.

Lesje topo

Kies een werelddeel uit en raad de verschillende landen die hierbij horen. Wanneer je op één van de antwoorden klikt verandert het in de kleur rood (fout geantwoord) of groen (goed geantwoord). Je hebt maar drie kansen om het goede antwoord te geven. Landkaarten Quiz - € 0,99 in de App StoreEen vergelijkbare app voor Android is Wereld Geografie – Quiz Spel. Gratis in Google Play.Windkracht 10

Een dagje surfen of zeilen? Wel als er wind is, graag. Met de app Windfinder kun je precies zien waar je de zeilen het beste kunt hijsen. Windfinder - gratis in de App Store en Google Play.

Lekker dansen op muziek

Geen zin in een betaald muziekaccount? Hoeft niet. Met Deezer kun je overal zoveel muziek luisteren als je maar wilt. Je kunt je eigen playlists maken en de boel ook nog eens mixen. Hoeven we maar een paar keer een reclamespotje voor te doorstaan. Deezer Music - gratis in de App Store en Google Play.Test je hersenen

De opdracht is simpel: beantwoord de (Engelse) vragen en probeer het niet fout te doen. Leuk voor jezelf, want urenlang speelplezier gegarandeerd. The Moron Test - gratis in de App Store en Google Play.

 

Lees ook
Deze apps voor kinderen zijn ideaal in de vakantie >

Privégids

Alle stadsgidsen - van Amsterdam tot Marrakech - binnen handbereik. Met fijne adresjes en wandelingen in verschillende wijken. Met de gratis app heb je toegang tot 95 wereldsteden, wel kost de complete stadsgids € 2,99. CityZapper stadsgids - gratis in de App Store.Blèren in de auto

Lekker nostalgisch, deze app met een verzameling aan kinderliedjes. Hoef je de radio niet eens voor aan te doen. Ook handig: er zit een speciale babymodus op de app, zodat je kind niet zomaar van alles kan kopen. Kinderliedjes #1 - € 1,99 in de App Store en Google Play.

 

Leer een taal

Wil je goed voorbereid naar jouw vakantiebestemming? Met deze app leer je een taal op een speelse manier, door de lessen in kleine stukjes op te delen en ervaringspunten te geven. Duolingo – gratis in de App Store en Google Play. Leeftijd: 4+

 

 

Kinderfilmpjes 

Zit je uren in de auto en wil je een gemakkelijke autorit met je kind? Zorg dan dat je deze app downloadt. KinderTube heeft wel meer dan zesduizend filmpjes en liedjes voor alle leeftijden. Kindertube.nl – gratis in de App Store en Google Play.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

test-dreumesen-op-stress

Kinderen die in hun eerste levensjaren last hebben van chronische stress, hebben op latere leeftijd grotere kans op gezondheidsklachten, zoals een burn-out. Daarom moeten dreumesen van één en twee jaar al worden getest op stress.

Dat stelt het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) in het AD.

 

Meetmoment

“Het probleem is veel groter dan we dachten”, aldus NCJ-adviseur Frans Pijpers. “Chronische stress in cruciale fases van het jonge leven werkt door tot op volwassen leeftijd.” Maar hoe kun je stress bij zulke jonge kinderen opsporen? Pijpers heeft wel een idee: “Je kunt het stresshormoon cortisol meten via bijvoorbeeld het haar. Dat zouden we bij kleine kinderen naast het meten van de lengte en het gewicht moeten gaan doen.”

 

Lees ook
Opvoeden zonder stress: 6 (ontspannings)tips  >

 

Blijvende impact

Het NCJ onderzocht de afgelopen maanden wat er al bekend is over chronische stress bij kinderen. Daaruit blijkt dat naast de eerste duizend dagen ook de adolescentie cruciaal is. Het zijn allemaal fases waarin de hersenen zich ontwikkelen en stress een blijvende impact kan hebben.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
schoencadeautjes-onder-5-euro

Wil je naast een handvol pepernoten ook een kleinigheid in de schoen van je kind stoppen? Wij tippen acht schoencadeaus onder de 5 euro. 

Want het hoeft allemaal heus geen vermogen te kosten.

 

Zeemeermin- of haaiendeken van fleece, € 4,98 bij Action

 

Houten gereedschapset, € 3 bij HEMA

 

Magnetisch tekenbord, € 4,75 bij Lobbes.nl

 

Lees ook
Oh, kom er eens kijken: dit geven ouders gemiddeld uit aan Sinterklaascadeaus >

 

Play-Doh in vier kleuren, € 4,99 bij Bol.com

 

Kleur- en stickerboek van Paw Patrol, € 4,99 bij Bol.com

 

Defa Lucy-pop, € 4,99 bij Intertoys

 

Boerderijpuzzel, € 2,99 bij Intertoys

 

Slijmmaker, € 1,99 bij Action

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >