getest-moeders-luierbroekje

Vanaf het moment dat je kind staat, kan een luierbroekje handig zijn om naast de gewone luier te gebruiken: je trekt 'm zo aan als een onderbroek - fijn als je een bewegelijke dreumes of peuter hebt die niet stil blijven liggen tijdens de verschoning.

Ook gebruiken veel ouders de broekjes voor onderweg (als je niet zo snel een plek kunt vinden om je kind lekker neer te leggen) of als onderdeel van de zindelijkheidstraining. Niet zo gek, want je kind kan zo zelfstandig z'n luier naar beneden en omhoog doen, waardoor-ie zelf naar het potje kan. Mocht het af en toe toch nog fout gaan? Geen drama.

 

Resultaat

Om te checken of luierbroekjes echt zo ideaal zijn, vroegen we 255 moeders om die van Kruidvat uit te proberen. En wat blijkt: 88 procent van de testers is zeer tevreden over de broekjes. 97 procent vindt het een pluspunt dat je het kan openscheuren om weer uit te doen, 93 procent vindt het materiaal zacht en dun en 95 procent vindt het fijn dat het Kruidvat luierbroekje het EU Ecolabel heeft en daarom een milieubewuste keuze is. 91 procent van de testers is over het algemeen blij met de kwaliteit.

  • Laura (29): "Echt een superluier: makkelijk in gebruik lekt niet. Ik raad alle moeders aan de broekjes te gebruiken."
  • Ellen (26): "Ik gebruikte de normale luiers, maar dit is zoveel praktischer.  En heerlijk flexibel en zacht."
  • Jessica (40): "Het is een dunne luier, maar verliest hierdoor geen 'kracht'. Ook het openscheuren na gebruik is ideaal."
  • Esther (37): "Ik ben erg tevreden over deze broekjes. Lekken niet, geuren niet. Top!"
  • Nanda (35): "De pasvorm, droogheid van de billetjes en compactheid bij het oprollen/weggooien zijn heel erg fijn."

 

Ook deze moeders namen de proef op de som:

 

Zelf uitproberen

Heb jij de luiers al geprobeerd? Ze zijn verkrijgbaar in twee verschillende dessins, in de maten Maxi (8-15 kg), Junior (13-20 kg), Extra Large (16-26 kg) en Extra Large Plus (18-28 kg). Bekijk via de Luierwijzer van Kruidvat welke luier het beste bij je kind past en bestel ze hier.

 

Bron: onderzoek is uitgevoerd door hettestpanel.nl, 255 testers, februari 2018.

Zo fijn als je kind lekker in z'n vel zit op school. Heeft jouw kind een juf of meester die je graag extra in het zonnetje wilt zetten? Doe dan vooral mee met deze winactie in samenwerking met Fleurop.

Ook bij Kek Mama weten we hoe belangrijk juffen of meesters zijn. Kek Mama's Marieke is daarom klassenmoeder: ‘Mijn zoon Jelte heeft twee topjuffen die samen les geven in groep 5: de kinderen gaan altijd met heel veel plezier naar school en zitten lekker in hun vel. Dat is al genoeg reden om ze in het zonnetje te zetten. Er zijn drie momenten in het jaar waarop ik ze wil bedanken: op de dag van de leerkracht, op hun verjaardagen en natuurlijk tijdens het Grote Bedankmoment op de laatste schooldag. De weken voor deze dag zijn altijd hectisch, en ik bedenk altijd te laat dat ik als klassenmoeder iets moet organiseren om de juffen te bedanken. Een mooie bos bloemen biedt dan uitkomst, want een groot succes en snel geregeld. Ik laat de kinderen allemaal een labeltje met een bedankje schrijven en deze bevestig ik aan de bloemen. Niet alleen heel persoonlijk, maar het staat ook feestelijk. En dat dus maal twee.’

 

Mooie traditie

Op sommige scholen herhalen klassenouders hun successen. Hoofdredacteur Sara van Gorp: ‘Aan het eind van het jaar neemt elk kind altijd één bloem mee. Daar wordt een geweldig boeket van gemaakt door de klassenouders, mooie traditie. En terecht, want zonder juffen en meesters zijn we nergens.’ Ook bij de school van Kek Mama's Jorinde houden ze van tradities: ‘Ze hebben mijn kind dit jaar echt gezíen, waardoor hij meer bloeit dan ooit tevoren. Een bedankje is dus wel op z'n plek. Vlak voor de zomervakantie zamelt onze klassenmoeder geld in bij alle ouders, voor één mooi cadeau voor de juf of meester. Theaterkaartjes bijvoorbeeld, of iets leuks voor op reis. Leuker dan 27 flesjes badschuim, denken wij.’

Beeldredacteur en stylist Maureen maakt echt werk van het afscheid van de meesters en juffen. ‘We zijn onlangs verhuisd van het westen naar het oosten van het land. Een spannende periode voor mijn dochter, maar mede dankzij het warme welkom van haar juffen voelt ze zich helemaal thuis in onze nieuwe woonplaats. Ik laat mijn dochter daarom op de zijkanten van een dik memoblok iets schrijven en tekenen. Grappige pen erbij en strik eromheen. Zo hebben haar juffen alvast een vers notitieblok voor het begin van het nieuwe schooljaar voor op hun bureau.’
En vormgever Karen duikt altijd de keuken in: ‘Onze zoon gaat elke dag met zoveel plezier naar school omdat hij een veelzijdig aanbod krijgt waar hij uit mag kiezen - natuurlijk wel in overleg met zijn meester en juf. Hij wordt heel goed begeleid en we zijn de leerkrachten dankbaar voor hun inzet. Daarom geven we ze aan het eind van het jaar altijd een zelfgebakken taart.’

 

Doe mee en maak kans

Je kind brengt enorm veel tijd op school door – fijn en belangrijk dus, dat-ie daar lekker in z’n vel zit. Hoe geweldig is het dan als je een juf of meester hebt bij wie jouw kind een goede tijd heeft gehad, of die je kind extra heeft geholpen in periodes dat het lastiger was dan je zou wensen.

Wil jij de juf of meester van jouw kind graag bedanken? Klik hier. Wie weet gaat Kek Mama's Sara samen met Fleurop die juf of meester dan in het zonnetje zetten en krijgt hij of zij een spectaculaire verrassing met bloemen. En dat is nog lang niet alles: als extraatje krijgt de juf of meester ook een jaar lang een mooi boeket voor in de klas. Leuk: degene die de winnende juf of meester heeft opgegeven, krijgt ook een boeket van Fleurop. 


Zelf nog op zoek naar een cadeau? Fleurop heeft een speciale selectie van mooie boeketten gemaakt om juffen en meesters te bedanken. 

 

fotoserie leven van jongensmoeder

Klimmen, klauteren, fietsen door regenplassen en wroeten in de modder: het geldt niet voor iedereen, maar de meeste jongens houden wel van een beetje actie. Dat bewijst deze fotoserie van de zoons (4, 7 en 9) van Sara Liz op Bored Panda wel.

Als jongensmoeder moet je niet vies zijn van modder...

jongensmoeder

jongensmoeder

 

Natte kleding...

jongensmoeder

jongensmoeder

jongensmoeder

 

Of verf.

jongensmoeder

 

Lees ook
Lieve fotoserie: 10x jongens met een pop >

 

En vergeet ook niet dat je kind jou, z'n vader...

jongensmoeder

 

Of z'n broertje...

jongensmoeder

 

Kan gebruiken als klimrek.

jongensmoeder

 

Maar verder zijn ze vooral heel erg lief.

jongensmoeder

jongensmoeder

jongensmoeder


Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >