Eerste liefdesverdriet: “Hij heeft het uitgemaakt!’ snikte mijn dochter’

06.04.2023 16:07
getrouwd en gescheiden

Liefdesverdriet, het is nooit leuk. Vooral niet wanneer het je eerste liefde is als kleine prepuber en je het volle vertrouwen had dat je later met elkaar het huisje-boompje-beestje gaat bouwen.

Marjolein (42) heeft een relatie met Kay (43) en is moeder van Olivier (9), Yvette (8) en Lucas (6).

“Verdrietig kwam mijn dochter Yvette laatst thuis. ‘Tim heeft het uitgemaakt!’ snikte ze. O jee, dacht ik, het eerste liefdesverdriet.

“Als dat maar goed gaat, dacht ik nog”

Pas enkele weken daarvoor vertelde ze heel blij dat Tim, een jongen uit haar klas, haar verkering had gevraagd. Ze had ja gezegd en sindsdien waren ze een gelukkig stel. Ze gingen trouwen en zouden kinderen krijgen en hadden daarnaast nog een heleboel andere avontuurlijke plannen op de agenda staan. Als dat maar goed gaat, dacht ik nog.

Lees ook – Toeval in de liefde: ‘Mijn man en ik werden verliefd door een stroomstoring’ >

Jong liefdesverdriet

Dikke tranen rolden die middag over haar wangen. Ik wist exact hoe ze zich voelde. Als jong meisje had ik helaas ook een aantal keer liefdesverdriet gehad.

“Ik vertelde haar wat mijn moeder destijds ook tegen mij zei”

Daarom vertelde ik haar wat mijn moeder destijds ook tegen mij zei. Dat die Tim eigenlijk superstom was en dat er echt veel leukere jongens rondliepen. Ze had ze alleen nog niet ontmoet. Gelukkig voelde Yvette zich al snel wat beter en was ze na een paar weken over hem heen.”

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.