In samenwerking met Kek Mama

Een kwart van de kinderen krijgt geen ontbijt: zó kun jij helpen

08.04.2023 10:27

Een boterham, een bakje muesli of een lekker stuk fruit: een ontbijtje helpt je om de dag goed te starten. Niet alleen komt daarmee je spijsvertering weer op gang na een nacht slaap, ook zorgt een voedzaam ontbijt ervoor dat je de dag met energie kunt beginnen. Best schokkend dus, als je weet dat maar liefst een kwart van de kinderen niet of nauwelijks voldoende voedzaam ontbijt krijgt.

De reden daarvan is best verdrietig: sommige gezinnen hebben simpelweg geen budget voor het ontbijt, en slaan het om die reden over.

Betere concentratie

Op een lege maag is het echter stukken moeilijker concentreren. En laat dat nou nét enorm belangrijk zijn voor naar schoolgaande kinderen – zij zijn immers nog in de groei en moeten zich volop ontwikkelen. Bovendien is de schooltijd naast leuk ook spannend, omdat er goede schoolresultaten moeten worden behaald. Juist voor kinderen is dat bammetje 's morgens dus ontzettend belangrijk. Het gaat trouwens niet alleen maar om een flitsend rapport: ontbijten is ook belangrijk voor je gezondheid op de langere termijn. Een goed ontbijt verkleint namelijk de kans op overgewicht, hoge bloeddruk, diabetes en hart- en vaatziektes.

Smeer een Broodje Doneer

Heel belangrijk dus, om de dag goed te starten. Dat vindt Blue Band – hét merk voor ouders met opgroeiende kinderen – ook. En omdat Blue Band honderd jaar bestaat, komen ze met een te gekke ‘Smeer een Broodje Doneer’-campagne. Het werkt simpel: ieder verkocht Blue Band-kuipje draagt bij aan de donatie van in totaal 100.000 ontbijtjes voor kinderen die het nodig hebben. Het gaat dan om Blue Band Halvarine óf Goede Start 500g, waarvan tien cent wordt gedoneerd aan het Nationaal School Ontbijt (NSO)*. De campagne past daarmee helemaal bij het motto van het NSO, namelijk ‘elk kind een gezond ontbijt, elke dag’. Kortom: door simpelweg zelf boter op je boterham te smeren, helpen jij en je gezin ándere kinderen. En dat voelt goed, toch?

Meer weten over deze campagne? Klik hier.

*Voor elke verkochte kuip Blue Band Halvarine of Goede Start 500 van gram doneert Blue
Band 10 cent aan het Nationaal Schoolontbijt (tot een maximum van één miljoen kuipjes).
Elk ontbijtje voor het Nationaal Schoolontbijt heeft een waarde van 1 euro. Zo doneert Blue
Band een totale waarde van 100.000 ontbijtjes. Ga voor mee informatie naar
blueband.com/broodje-doneer.