Beeld: Getty
Beeld: Getty

Even genoeg van de Home Alone-marathon of de zoveelste keer Frozen? Deze films zijn minstens zo leuk. Weet je gelijk wat er op tv te zien is of welke dvd je kunt opzetten.

Finn

De negenjarige Finn is gek op muziek. Op zijn verlanglijst voor kerst staat een viool met stip op nummer één. Maar zijn vader (Daan Schuurmans) wil er niets van weten. Finn moet verplicht voetballen zoals jongens 'horen te doen'. Maar dan ontmoet hij een oude man die de sterren van de hemel speelt. En bereid is zijn gave door te geven. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

 

A Christmas Carol - 25 december, 14:20 op Net5

Ebenezer Scrooge is een chagrijnige, gierige oude man die in zijn leven nog niet veel goed heeft gedaan. Hij denkt alleen maar aan zichzelf en aan de mogelijkheden waarop hij nog sneller nog meer geld kan verdienen. Op de nacht voor kerst krijgt hij bezoek van de geest van zijn overleden zakenpartner, Marley. Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

 

Midden in de winternacht

Stel je voor. Loop je even rustig naar de schuur, heeft een pratende eland van de kerstman daar zijn nieuwe huis gemaakt. Mama in paniek, maar de kinderen zijn reuzeblij met hun nieuwe vriend. Totdat ze erachter komen dat als Moos de eland niet snel gaat vliegen Kerstmis afgelast wordt. Help! Het is aan Max en Kiki om de feestdag te redden. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

 

Zappbios: De familie Kerst - 25 december, 15:30 op NPO3

Als Hugo (6) rond kerst een levende kabouter op zijn kamer ontdekt, vindt hij dat helemaal niet gek. Wel moet hij hem verstoppen voor zijn vader, die kerst haat.. Ook al heten ze met hun achternaam Kerst. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

 

Arthur Christmas

De kerstman heeft het er maar druk mee. Gelukkig helpen een miljoen elven om elk kind een kerstcadeau te geven. Toch gaat er iets mis. Ze zijn één meisje vergeten. De zoon van de kerstman, Arthur, voelt zich geroepen om haar een fijne Kerstmis te bezorgen. Mooie animatiefilm met heel veel Britse humor. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

 

The Swan Princess Christmas - 26 december, 09:30 op RTL8

Prins Derek en prinses Odette zijn van plan een geweldig kerstfeest te vieren, samen met hun vrienden. De schurk Rothbart heeft echter heel andere plannen. Hij wil niets liever dan het kerstfeest verstoren en maakt gebruik van spreuken om de ware kerstgeest te vernietigen. Als vervolgens Odette ook nog eens wordt ontvoerd, moet Derek alles op alles zetten om haar te redden. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

 

De GVR

Het is dan wel geen echte kerstfilm, maar de verfilming van Roald Dahls De Grote Vriendelijke Reus is heerlijk om samen met de familie te kijken. Het feelgoodgehalte van de door Stephen Spielberg gemaakte film is zo groot dat hij zich moeiteloos kan meten met lieve kerstfilms. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

 

Jingle All the Way - 26 december, 14:15 op SBS6

Howard Langston is een sympathieke zakenman die van zijn familie houdt, maar niet genoeg tijd aan ze kan besteden. Met kerst staat bovenaan het verlanglijstje van z'n zoon de speelgoedpop Turbo Man, om die in handen te krijgen moet Howard het gevecht aangaan met de dolgedraaide Myron. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

 

De Vijf Legendes

Het is de taak aan vijf mythische figuren om alle kinderen van de wereld te beschermen. De meeste van hen hebben hun sporen dik verdiend. Wie kent de kerstman, de paashaas, klaasvaak en de tandenfee niet? Wanneer een slechterik de dromen en fantasie van kinderen aanvalt is het aan Jack Vorst om zich bij de iconen aan te sluiten. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >