Beeld: Getty
Beeld: Getty

Al die nieuwsjaarswensen kunnen heus nog wel een dag wachten: wij blijven vandaag lekker binnen. En delen meteen een paar fijne binnenblijftips met je. 

Weet je in ieder geval zeker dat je 2017 goed begint.

 

1. Auto's als verfkwast

Als je kind genoeg heeft van zijn speelgoedautootjes, gebruik je ze gewoon als verfkwast. Kwestie van in de verf dopen en over een groot vel papier heen en weer rollen. Heb je gegarandeerd een geinig resultaat. Wel even opletten dat je een stuk plastic onder het papier legt en dat je kind z'n autootje niet over de vloer gaat rollen in een enthousiaste bui. Voor de rest kan het ons niet kliederig genoeg zijn.

 

2. Tijd voor een show

Een verkleedpartijtje is altijd een goed idee. Doe de gordijnen dicht, zet een paar stoelen naast elkaar en geef je kind wat verkleedkleren. Zeker weten dat je een geweldige show te zien krijgt.

 

3. Maak een ninjamasker

Geloof het of niet, maar in minder dan tien minuten maak je een geweldig ninjamasker voor je kind. Heb je alleen maar een schaar, lijn en een stuk vilt voor nodig. Een oud T-shirt kan trouwens ook. Knip een strook stof die net breed is als het hoofd van je kind. Knip er een gat in en plak er een gekleurde lap stof achter. Maak hierin twee gaten voor de ogen. Je kunt nog eventueel wat stof gebruiken voor wenkbrauwen.

 

4. Binnen picknicken

Met de left-overs van oudejaarsavond kun je prima een binnenpicknick houden. Kwestie van een kleed in de woonkamer leggen, de kaasblokjes, kerstkransjes en oliebollen verdelen over een aantal borden en opeten maar. 

 

5. Films kijken

Als je echt geen puf meer hebt, is er altijd nog zoiets als Netflix of televiesie. We hebben hier een lijstje leuke films samengesteld. O, en kijk zeker nog even naar dit lijstje met geweldig leuke series voor je kind

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

waanzinnige-scholen

Niets te klagen over scholen in Nederland hoor, maar de gebouwen uit dit lijstje zijn wel heel bijzonder. Een keer iets anders dan bankjes twee aan twee bij het schoolbord.

1. Een vliegtuiglokaal in Georgia

 

2. Regenwater opvangen in Japan

 

3. In de jungle op Bali

 

Lees ook
Straffen voor de hele klas? Dit meisje (11) is het er niet mee eens >

 

4. Klaslokaal? Niet in Denemarken

 

5. In Thailand krijg je les in de lucht

 

6. Een kleurige container in Zuid-Afrika

 

7. In Tokio krijg je 'buiten' les

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fotoserie-tweeling-en-drieling

Sachina uit Japan heeft vijf kinderen: een tweeling en een drieling. Druk, zeg je? Zeker. Maar ook heel gezellig. Bekijk de foto's op haar Instagramaccount maar.

'Een georganiseerde chaos', zo noemt ze haar gezin zelf. 

Van een verjaardagen vieren...

 

Een wintergarderobe aanschaffen...

 

Tot tanden poetsen...

 

In bad gaan...

 

Lees ook
Fotoserie: 11x de totale chaos van het ouderschap >

 

En en een lunchbox maken...

 

Alles moet dubbel.

 

Of nou ja: keer vijf zelfs.

 

Maar hoe druk haar leven ook is, Sachina geniet intens.