online spelletjes peuters
Beeld: Unsplash

Je peuter af en toe op de iPad kan best - helemaal met deze spelletjes, die niet alleen leuk zijn, maar ook hartstikke leerzaam. Je kind helemaal blij, en jij even een kwartiertje voor jezelf.

1. Puzzle Shaped – Kids leren

Ontbreekt het bij je kind nog aan logisch nadenken en geduld hebben? Dan is deze app ideaal. Er zijn meer dan tweehonderd spellen met blokken, vormen en kleuren en je kind leert zo makkelijk vormen te onderscheiden. De app is gratis te downloaden voor Apple en Android. Leeftijd: van 2 tot 5 jaar.
 

More content below the advertising

2. Farm

Doet jouw kind al enthousiast dierengeluiden na? Dan is dit een goede test: luister naar het dierengeluid en wijs het dier aan waarbij het geluid hoort. Dit spel kan je spelen via de website. 
 

3. Slaaplekker

De ‘Slaaplekker’ app gaat over dertien verschillende dieren die in een stal staan. Je kind kan vervolgens de lichtjes uitdoen. Handig als je aan het oefenen bent met het bedtirueel. De app is gratis te downloaden voor Apple en Android. Leeftijd: 1 tot 4 jaar.

 

Lees ook
4x spelletjes waar je kind iets van leert >

 

4. Match it up 3

‘Match it up 3’ leert je kind verbanden te leggen tussen bepaalden voorwerpen. Je ziet een plaatje van een banaan met een aantal dieren eromheen. Aan welk dier zal je kind de banaan geven? De app is gratis te downloaden voor Android en Apple. Leeftijd: 1,5+ jaar

 

5. App voor peuters

Met deze app leert je kind nieuwe woorden. Je ziet een schuur met een dier, zodra je er op tikt hoor je een geluid en moet je kind het bijbehorende woord raden. In dit spel wordt ook gevraagd of je kind het juiste plaatje kan aanwijzen. Deze app is gratis te downloaden voor Apple. Leeftijd: 0 tot 4 jaar.

 

6.Tiggly

Tiggly is een online platform met een ruime keuze aan spelletjes. Je kind leert hier tellen, vormen en woorden. Ook handig: je kan met deze app elf verschillende talen leren. De app is gratis. Leeftijd: 2+

 

7. Mussila

Je kind gaat in deze app met de Mussila band op muzikale reis en helpt hun zoekgeraakte instrumenten en kostuums te vinden. Het spel is creatief en kinderen kunnen hun eigen muziek spelen en maken. De app is gratis en te downloaden voor Android en Apple. Leeftijd: 4+ jaar.

 

8. Doolhof

Help de ambulance om naar het ziekenhuis te rijden of dieren de weg te vinden naar hun huis: met de verschillende doolhoven in deze app, is je kind wel even zoet. De app is gratis. Leeftijd: 2-5 jaar.  

 

9. Interactief Klokkijken Lite

Je kind leert met deze app op een speelse manier klokkijken en bijvoorbeeld wat de begrippen 'dag' en 'nacht' zijn. Het spel bestaat uit vijf verschillende niveaus. Zo leren oudere kinderen ook het verschil tussen AM en PM. De klokken zijn extra leuk vormgegeven: een leeuwenklok, een treinklok, bloemenklok en meer. De app is gratis. Leeftijd: 3-12 jaar.  


10. Zappelin

Speel spelletjes, lees verhaaltjes en maak je eigen tekeningen, die je heel handig kunt opslaan en bewaren. Of zing je liever mee met de liedjes van Nienke en Cor Bakker? Via de app kun je ook live NPO Zappelin kijken en afleveringen terugzien. De app is gratis en te downloaden voor Android en Apple. Leeftijd: 2-6 jaar.
 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

kindgebonden-budget

Door een fout bij de Belastingdienst zijn honderdduizenden ouders gedupeerd: zij kregen geen kindgebonden budget, terwijl ze er wel recht op hadden. Het goede nieuws is dat het kabinet het deels zal nabetalen.

Minder leuk voor hen, want dat gaat een tegenvaller opleveren tussen de 375 miljoen en 445 miljoen euro.

More content below the advertising

 

600 euro per jaar

Rest nog wel de vraag: hoe heeft het zover kunnen komen? Komt-ie: de toeslag werd stopgezet als ouders teveel verdienden, maar zou automatisch hervat moeten worden als er weer aan de voorwaarden van de toeslag werd voldaan. Dat is alleen niet gebeurd. Vóór 2015 liepen ouders daardoor elk jaar gemiddeld 600 euro mis. Vanaf 2015 is dat ongeveer 1000 euro. Volgens staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) zijn sinds 2008 ongeveer 300.000 tot 400.000 gezinnen gedupeerd.

 

Lees ook
Het kindgebonden budget: hoe werkt het?

 

Het wordt onderzocht

Het kabinet zal de bedragen die vanaf 2013 te weinig zijn betaald alsnog uitkeren - gewoonlijk vervallen na vijf jaar bedragen waar mensen recht op hadden. Op dit moment wordt onderzocht hoe de terugbetaling moet worden geregeld en hoeveel tijd in beslag gaat nemen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
goudeerlijke-uitspraken-van-kinderen

Eerlijkheid duurt het langst, maar soms kunnen kinderen maar beter níet zeggen wat ze denken. Of wel. En dan mogen wij daar weer kostelijk om lachen.

Dus...

More content below the advertising

 

Was alles in het leven maar zo makkelijk.

 

Wie wil dat nou niet?

 

En. Bedankt.

 

Lees ook
10x waarom deze kinderen nog slimmer zijn dan Einstein >

 

Stiekem wel een applausje waard.

 

Ok. Weten we dat ook weer.

 

En jij maar denken dat je een grapje maakt.

 

Die heeft wat uit te leggen. Of?

 

Ach, wat boeit het ook ;-)

 

Nu al een uitgesproken gevoel voor mode.

Bron: boredpanda

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >