Een kind krijgen is zeker weten het allermooiste wat er is, maar ook lastig op het gebied van kleding. Ook al vinden wij zwangere vrouwen prachtig, zelfs kun je je op momenten toch niet je mooiste zelf voelen. Daarom geven wij graag antwoord op de vraag hoe je er tóch heel leuk uit kan zien als je buik bijna uit elkaar ploft.

Dat dit voor veel vrouwen een probleem is, blijkt wel uit de hoeveelheid vragen die ons gesteld zijn over dit onderwerp. Want wat draag je nou als je zwanger bent? Het is natuurlijk leuk om er stijlvol uit te zien, maar daarnaast is het nog veel belangrijker dat je je comfortabel voelt in wat je draagt. Wij helpen de zwangere vrouw met alle liefde.

Article continues after the ad

Hoe kun je er leuk uitzien als je zwanger bent?

Ga niet ineens voor een totaal andere versie van jezelf, maar ga voor kleding waar jij je prettig in voelt. De beste tip die we kunnen geven is om bij jezelf te blijven. Probeer je buik niet te verbergen, want die mag juist gezien worden. Met strakke kleding (niet té strak) leg je er de nadruk op en dat is alleen maar mooi. Een speciale zwangerschapsjurk of -rok groeit met je mee, en daar heb je de hele zwangerschap plezier van. Als je je daar niet prettig in voelt kun je ook gaan voor stijlvolle kleding met stretch, bijvoorbeeld een jersey kokerrok of jumpsuit. Het lijkt ons verstandig om wat extra uit te geven aan een spijkerbroek met rekband, want je favoriete jeans ga je ontzettend missen. Oké, die kan natuurlijk nooit echt vervangen worden, maar een zwangerschapsjeans is een zeer welkome aanvulling. 

Wil je toch een beetje sexy voor de dag komen?

Qua schoeisel kun je het beste gaan voor een paar platte schoenen, want van hakken word je écht niet vrolijk. In een paar goede sneakers of biker boots zie je er fashionable uit, maar loop je er alsnog heel comfortabel bij. Daar doe je het natuurlijk voor. Toch hakken dragen? Ga dan voor schoenen met een lage hak. De kitten heel of de slingback zien we veel dit seizoen. Wil je toch nog een beetje sexy voor de dag komen? Met een subtiele V-hals of blote schouders kom je al een heel eind. Zo laat je op een beschaafde manier wat meer huid zien. Top het geheel af met mooie sieraden zoals statement oorbellen, kettinkjes en een mooi horloge. Meer tips? Hier lees je alle do's en don'ts qua kleding voor de zwangere vrouw terug. Geniet van je zwangerschap!