In samenwerking met Kek Mama

Shanna (31) werd onzeker na haar zwangerschap: ‘Ik was nog nooit zo zwaar geweest’

06.03.2023 20:19
Je lichaam verandert als je een kind krijgt, dat is een gegeven. Maar wat nu als je moeite hebt om jouw nieuwe lijf te accepteren? Shanna (31), moeder van twee zoons, werd doodongelukkig van die extra kilo’s na de geboorte van haar jongste. En dus gooide ze het roer om.

Met succes, want na maanden zit ze weer lekker in haar vel. Al ging dat niet altijd zonder slag of stoot, zo vertelt ze.

Blubberlijf

“Na de bevalling van mijn tweede zoon was ik zwaarder dan ooit. Ik voelde me onzeker, vadsig en het voor mijn gevoel blubberde mijn lijf overal.” Shanna was het zat, ging fanatiek sporten en met ondersteuning van de Cabau Fatburner viel ze in twee maanden tijd tien kilo af. Toch raakte ze haar motivatie kwijt. “Mijn voeding werd te eentonig en daardoor hield ik het niet zo goed meer vol. Ik bleef wel op gewicht, maar afvallen lukte toen even niet.” Dankzij een programma van twee weken, waarbij er voor Shanna veertien gezonde dagmenu’s werden opgesteld, kreeg ze weer zin om door te pakken. Het resultaat? – vijf kilo.

Lockdown

Shanna: “Ik zat eindelijk weer goed in mijn vel, maar de derde lockdown gooide opnieuw roet in het eten: mijn kapsalon moest dicht en sporten in de sportschool viel weg. En omdat de kinderen non-stop om me heen waren, had ik ’s avonds geen puf om nog thuis te gaan trainen. Onder het mom van ‘we moeten het toch gezellig maken’, greep ik opnieuw naar koekjes, snoepjes en chocola.”

Bewustere voedingskeuzes

Detoxen gaf Shanna het zetje in de goede richting. “Oké, het is zwaar, maar ik ben er wel zeven kilo mee afgevallen. Sindsdien maak ik bewustere voedingskeuzes en sport ik regelmatig: ik pas mijn lievelingsjurk van voor mijn eerste zwangerschap zelfs weer. En als ik dan voor de spiegel sta, dan denk ik: “Dat heb ik toch maar even geflikt’.”

Wil jij kennismaken met de producten van Cabau Lifestyle, het merk van Yolanthe Cabau, door powervrouwen voor powervrouwen? Je vindt het brede assortiment aan sportvoeding en de complete schema’s op cabaulifestyle.com