In samenwerking met Kek Mama

Dít kun je doen tegen een droge kinderhuid

12.10.2011 10:03

Door het gure weer kan je kind al snel een droge schrale huid krijgen. Wat best vervelend is. Hoe komt dat? En wat kun je ertegen doen? Je leest het hier.

De huid bestaat voor een groot deel uit vetten. Dit beschermt tegen uitdroging. Als het huidvet afneemt, kan de huid uitdrogen. Schrale plekjes steken dan de kop op en kunnen behoorlijk kriebelen. Bijna één op de drie kinderen heeft dan ook wekelijks een droge of schrale huid. Een droge huid houdt minder vocht vast en is gevoeliger voor invloeden van buitenaf, zoals het gure winterweer.

Tip 1: Zwemles

Dit kan bijvoorbeeld ontstaan tijdens zwemles, door zwemmen in chloorwater. De huid van je kind kan dan uitdrogen. Zorg ervoor dat je met lauw schoon water je kinderen na het zwemmen afspoelt en goed afdroogt met een zachte handdoek, voordat ze weer de kou in gaan.

Tip 2: De wasstraat

Door het gebruik van te veel zeep met ingrediënten zoals parfum of parabenen, kan de kinderhuid aangetast worden. Gebruik dus een zeepvrije was emulsie voor de gevoelige huid. En al is extra warm douchen of badderen in de winter nog zo lekker, ook dat tast het vetlaagje van de huid aan en droogt de huid erg uit. Kies dus voor lauw water.

Tip 3: Smeren maar

Nare kriebelende, schrale plekjes liggen al snel op de loer in de winter. Op die momenten kan A. Vogel Junior Droge plekjes crème verzachten. De crème helpt de droge schrale huid herstellen en is geschikt voor baby's en kinderen vanaf 0 jaar. Ook beschermt het de huid en ondersteunt het natuurlijke herstel. Breng de crème meerdere malen per dag dun aan op de huid.

Tip 4: Verwarming

Als de verwarming weer aangaat, zorgt dat er ook voor dat de luchtvochtigheid daalt. Als het buiten schraal weer is en de lucht binnen droog is, kan de kinderhuid vocht verliezen. Dat kan jeuk veroorzaken. Hou de luchtvochtigheid dus goed op peil – daarmee is er minder kans op een droge huid.