Niets leuker dan in de kerstvakantie samen met je kind wat leuks knutselen voor de feestdagen. Inspiratie nodig? Wij hebben een paar leuke knutseltips voor je verzameld.

Kerstbal met foto

Je eigen kerstbal maken voor in de boom? Check dan deze video. Er wordt stap voor stap uitgelegd hoe je 'm kunt maken van twee halve plastic bollen. De leukste is natuurlijk een bal met een foto van je gezin. 

 

Kerstmannetje

diy kerst

Hoe leuk: een mini-kerstmannetje van rood en wit papier. Plak 'm op het kerstmenu of maak er naamkaartjes van, voor de cadeaus onder de boom. Het Check hier hoe je 'm precies moet maken. De site is in het Pools, maar op de foto zijn alle stappen te zien die je moet doorlopen. 

 

Sneeuwpop

IJslollystokjes over? Maak dan samen met je kind een leuke sneeuwpop voor in de kerstboom. Verder heb je wat vilt, ijzerdraad, karton, een bolletje wol, draad en wat knopen nodig. In de video kun je stap voor stap zien hoe je deze sneeuwpop maakt. Duurt even, maar dan heb je wel wat.

 

Engel

Minstens zo leuk voor in de boom: een groene of rode kerstengel. Het enige dat je nodig hebt is een paar vellen papier en wat lijm. Oh ja, en wat vouwkunsten zijn wel handig. 

 

Lees ook:
6x knutselen met Sinterklaas > 

 

Sneeuwpop

Met een ei, stukjes wortel en een blaadje sla tover je zo een sneeuwpop op het bord van je kind. Of spray wat lijm op een gloeilamp en bestrooi 'm met glitters: heb je een fonkelende kerstbal. Deze en meer leuke, snelle DIY-ideetjes vind je in deze video.

 

Waxinepotjes 

Leuk om te maken, maar ook zeker om naar te kijken: versierde potjes met een waxinelichtje, voor in de vensterbank of naast de boom. Gebruik een glazen pot, spraylijm, doorzichtig folie en glitters (of andere leuke versiersels) en ga aan de slag. 
 

Papieren boom

diy kerst

Hoe simpel kan het zijn: knip een paar stroken uit een rol kerst-cadeaupapier (of papier met een ander leuk patroon) en bevestig die met draad of punaises aan je muur. Vouw een ster, laat 'm je kind versieren, en knip uit groen karton een paar stroken waarmee je de onderkant van de boom maakt. Leuk om de kerstkaarten op te hangen - en als je er daar tegenwoordig maar weinig van krijgt, dan passen de tekeningen van je kind natuurlijk ook prima in de papieren boom.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

 

Vergeet die drukke tuincentra en maak gewoon zelf een kerststukje. Saai of ingewikkeld? Nee hoor, check deze kerststukjes maar eens, die je zo in elkaar zet. 

Kerststukje in een glas

 
Pak je grootste vaas uit de kast, koop wat mooie takken en dennenappels en leg een bolletje touw klaar. Toegegeven, het is een klusje om de boel bij elkaar te binden, maar daarna heb je wél iets moois op tafel staan.
 

Kerstletter

zelf kerststukjes maken

Ook leuk, deze kerstletters. Koop een paar kartonnen 3D-letters, oase en wat kerstgroen en je kunt al aan de slag. Je knipt de letters hol - zodat je ze kunt vullen met groene takken - en versiert ze daarna met kleine kerstballen. Voor een feestelijk resultaat hang je er lampjes omheen. Check hier hoe je stap voor stap te werk gaat.

 

 

Lees ook:
Dit zijn de leukste (en foutste) kerstliedjes >

 

Groen op een dennenappel

zelf kerststukjes maken

Voor dit kerststukje heb je niet veel nodig: een paar grote dennenappels en verschillende soorten kerstgroen, kleine kerstballen, een paar bolletjes katoen of andere versiersels en een lijmpistool. De dames van Christmaholic leggen je hier uit hoe je het maakt. 

 

Kerststuk op hout

zelf kerststukjes maken

Nog een variant op het old-school kerststukje: een creatie op hout. Op deze site lees je hoe je te werk moet gaan. Als basis begin je met een houten (serveer)plank, een stuk oase, lint, mos en kaarsen en daarna kun je je fantasie natuurlijk lekker de vrije loop laten gaan.

 

Kerstbol

zelf kerststukjes maken

Ben je toevallig in de buurt van een hobbywinkel, sneak dan even naar binnen om piepschuim bollen te kopen. Daar kun je namelijk deze kerstbol-stukjes mee maken. 

 

Traditie 

Heb je geen tijd om iets nieuws uit te proberen? Geen punt. Het traditionele kerststukje zoals we 'm allemaal kennen, blijft minstens zo leuk om naar te kijken. En je hebt 'm zo gemaakt met een paar benodigdheden zoals oase en kerstversiering op een ijzerdraadje. Check de video hoe 't ook alweer moest.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

 

Terwijl Saar Koningsberger vorige week in de ring stond voor het programma Boxing Stars, werd haar dochter Scottie (9 maanden) opgenomen in het ziekenhuis vanwege een hardnekkig virus. Ondertussen zijn ze gelukkig weer thuis, maar in haar nieuwste vlog deelt de presentatrice intieme beelden van de ziekenhuisopname.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >