Wij delen de lakens uit: de mooiste lakentjes voor in het babybed

17.05.2021 08:46
mooiste lakens babybed Beeld: Getty Images

Het belangrijkste bij het opmaken van een babybedje is dat je het strak en op maat doet, volgens dit handige stappenplan. Je wil immers koste wat het kost voorkomen dat je baby zichzelf onder het beddengoed wurmt en er kans op verstikking ontstaat. Wie die routine helemaal onder de knie heeft, kan zich storten op een volgend ‘cruciaal’ aandachtspunt…

De look & feel, natuurlijk. Het oog wil immers ook wat. En zo lang je kind geen eigen mening heeft en paars met gele stippen en een gifgroen randje nog niet verkiest boven de neutralere tinten die jou wellicht meer aanspreken, zeggen wij: neem het ervan. Wij snorden een aantal van de fijnste lakentjes op die de babykamer nog nét even mooier maken.
 

Lees ook
Veiligheid voorop: zó maak je een babybedje op >

 

1. Koeka – Wieglaken ‘Moonsand’

Koeka wieglakens zijn gemaakt van 100% geweven organisch katoen en voelen daarmee lekker fris en crispy aan. Het Moonsand-ontwerp is het perfecte lakentje in een naturel kinderkamer. Het in de basis witte lakentje past nagenoeg overal bij, maar geeft door de subtiele print met verschillende zandkleuren nét even iets meer sfeer dan een effen exemplaar. Voor wie wat ‘anders’ wil, maar niet te gek wil doen.   
– 80x100cm (ook verkrijgbaar als ledikantlaken)
– Kan niet in de droger
– TOG 0.1

Ja, dit is echt iets voor mij

 

2. Meyco – Ledikantlaken ‘Rainbow Camel’

Ook het heerlijk zachte lakentje van Meyco is neutraal en met veel te combineren, maar allesbehalve saai door de lieve, geborduurde regenboog op de vouwrand. Deze variant met roze is geweldig leuk voor een dromerige meisjeskamer, maar is ook in groentinten verkrijgbaar voor de jongens. Het witte laken is gemaakt van 100% katoen en verder voorzien van een camel bies. Hij kan – want het praktische aspect telt ook – gewoon in de droger. 
– 100x150cm (ook verkrijgbaar als wieglaken)
– Mag in de droger en kan heet gestreken worden
– TOG 0.1

Dit regenbooglaken wil ik shoppen

 

3. Mies & Co – Ledikantlaken ‘Cloud Dancers’

Wie dol is op sprookjesachtige prints, zal als een blok vallen voor het ‘Cloud Dancers’-lakentje van Mies & Co. Het witte laken heeft een beeldschone kolibrie-print en een prachtig gedetailleerde bies. Het katoenen laken oogt fris, voelt zacht en vormt op zichzelf of gecombineerd met de andere mooie prints van Mies & Co een perfect plekje om volledig zen naar dromenland te vertrekken.
– 110x140cm (ook verkrijgbaar als wieglaken)
– Het materiaal is Oeko-Tex gecertificeerd en dus veilig te gebruiken
– Wasbaar op 40 graden

Deze is perfect voor onze babykamer

 

4. Little Dutch – Ledikantlaken ‘Sunrise Ochre’

Het Little Dutch ‘sunrise’-ledikantlaken in deze okergele kleur zorgt direct voor meer warmte en een zonnige uitstraling van de babykamer. Ook dit laken is van katoen en gemakkelijk te wassen in de wasmachine. Voor wie all out wil gaan, heeft Little Dutch diverse andere items in deze lijn om het bedje en de rest van de babykamer met af te stylen. Geen fan van oker? De ‘sunrise’-print is ook verkrijgbaar in olijfgroen en een hippe roestkleur.
– 110x140cm (ook verkrijgbaar als wieglaken)
– 100% katoen
– Te combineren met diverse accessoires

Yes, deze wil ik hebben

 

5. Cottonbaby – Cottonsoft wieglaken van hydrofiel

Kersverse moeders komen om in de hydrofieldoeken, want dat zachte materiaal is zo fijn voor de tere huid van je baby. Hoe lekker zou het dan ook zijn om onder een laken van hydrofiel te slapen? Cottonbaby heeft fijne exemplaren in prachtige kleuren, waaronder deze effen variant in de kleur ‘roest’. 
– 75x90cm (ook verkrijgbaar als ledikantlaken)
– Absorbeert snel en gemakkelijk vocht
– Gemaakt van Oeko-Tex gecertificeerd katoen

Yes, dit lakentje is precies wat ik zoek

 

6. Meyco – Wieglaken ‘Panter’

Jungle baby- en kinderkamers zijn hipper dan ooit en een kek panterprintje is allang niet meer alleen aan de Veerkampjes besteed. Meyco heeft daarom te leuke panter-lakens in het assortiment; naast een standaard neutrale tint ook met groene details of in een spectaculair roze dessin. Ook deze knapperds zijn gemaakt van 100% katoen.
– 75x100cm (ook verkrijgbaar als ledikantlaken)
– Kan in de droger en mag heet gestreken worden
– TOG 0.1

Deze jungle-vibes wil ik in de kinderkamer

 

Lees ook
Babyuitzet-checklist: dít heb je allemaal nodig >

 

7. Jollein – Wieglaken ‘Bloom’

Niet zo van de jungle, maar wel gek op bloemen en groen? Dan is lakentje ‘Bloom’ van Jollein precies wat je nodig hebt. Het laken is gemaakt van katoen en heeft een all-over bloemenprint in pastelgroen en -roze, met een vleugje van de nu o zo hippe roestkleur. Dit item kan gewassen worden op een maximale temperatuur van 40 graden en mag worden gestreken worden, maar drogen moet op natuurlijke wijze.
– 75x100cm (ook verkrijgbaar als ledikantlaken)
– 100% katoen
– Kan niet in de droger

Ja, ik wil dit fleurige laken kopen

 

Benieuwd naar andere musthaves van de baby-uitzetlijst? Hier vind je alles voor een goede start.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >