Voor kleine keukenprins(ess)en: de leukste kinderkookboeken op een rij

28.09.2021 11:05
Kinderkookboeken

Is ‘helpen in de keuken‘ dagelijks een favoriete bezigheid van je kind? Dan is het leuk hem of haar misschien eens zelf de regie in handen te geven. Er zijn tal van leuke kinderkookboeken te vinden waarmee de allerjongste chefs de lekkerste happen op tafel toveren.

Oké, soms nog met een beetje hulp, maar je moet ergens beginnen. Kek Mama zette verschillende kookboeken voor kinderen vanaf 3 jaar op een rij.

 

1. Eten met Nijntje

In vijf korte verhalen neemt Nijntje je kind mee op ontdekkingstocht, onder meer in de moestuin en de boomgaard. Samuel Levie, chef-kok én vader, bedacht speciaal bij deze verhalen veertig nieuwe recepten voor de allerkleinsten. Eenvoudig, gezond, voornamelijk vegetarisch en vooral erg lekker. De recepten in Eten met Nijntje zijn voor de hele familie, maar bij uitstek geschikt voor dreumesen, peuters en kleuters.
– 40 family-proof recepten
– Vanaf 3 jaar
– Met recepten van Samuel Levie

O, dit té leuke boek gaat meteen in mijn winkelmandje

 

2. ’t Waanzinnige Kinderkookboek

Met ’t Waanzinnige kinderkookboek kunnen kinderen een keertje zélf het avondeten op tafel zetten. 24Kitchen-chef Hugo Kennis bedacht de lekkerste voor-, hoofd- en bijgerechten, met én zonder vlees. Samen met kinderboekenschrijver Mark Haayema maakte hij er een interessant, leuk, vermakelijk boek van waarmee je kind spelenderwijs de keuken leert kennen.
– Met recepten van tv-kok Hugo Kennis
– Vol vrolijke verhalen en weetjes over koken, eten en restaurants
– Vanaf 6 jaar

Dít lijkt me heel erg leuk voor de komende jaren

 

Lees ook
Stelletje koekenbakkers! De leukste bakvormpjes voor je kinderen

 

3. Het Lekkerste Kinderkookboek (zonder te koken)

Heb jij zo’n wijsneus in huis rondlopen die het liefst alles zelf doet en geen hulp van papa of mama duldt? Dan is dit Lekkerste Kinderkookboek vást een uitkomst. In dit mooie en leuke kinderkookboek staan immers alleen maar recepten die zonder verhitting kunnen worden bereid. Binnen de kortste keren zet je kind de lekkerste gerechten op tafel, van hartige soepjes en poké bowls tot zoete taartjes, ontbijtjes en avondmaaltijden. Leuke extra: naast recepten bevat dit boek ook uitleg over hoe je zelf groente en fruit kunt kweken.
– 50 recepten
– Vol leerzame weetjes en tips
– Handig voor wat extra me-time voor ouders

Een perfect boek voor mijn eigenwijze ik-wil-alles-zelf-doen-chef

 

4. De Zilveren Lepel voor Kinderen

De Zilveren Lepel is dé klassieke Italiaanse kookbijbel, waarvan dus ook een speciaal exemplaar voor kinderen is gemaakt. Het boek bevat 42 authentieke, regionale Italiaanse recepten uit het originele kookboek, speciaal geselecteerd en aangepast voor kinderen. Leer zelf pizza en pasta maken, zet de lekkerste salades op tafel, waag je aan home made frittata of bak je eigen sinaasappeltaart. Alle basics – van ‘hoe gebruik je een dunschiller’, ‘hoe breek je een ei’ en ‘hoe spreek je prosciutto uit (pro-sjoe-to)’ – komen ook aan bod.
– 42 authentieke Italiaanse recepten
– Heerlijke en verantwoorde gerechten
–  Vanaf 7 jaar

Ik kan niet wachten om met m’n kind en dit boek aan de slag te gaan

 

5. Het Vegetarische Kinderkookboek

Ook aan de vega-kids hebben we gedacht. Word er thuis geen vlees en/of vis gegeten? Dan kan je kind z’n lol op met Het Vegetarische Kinderkookboek.  Zet een lekker stevig ontbijt op tafel, blend een fruitig drankje, kook een kleurrijke maaltijd of waag je aan een zoete lekkernij. Aan de hand van duidelijke stappenplannen met foto’s zet je kind binnen een handomdraai de leukste en lekkerste vega-gerechten op tafel.
– Meer dan 50 recepten
– Koken zonder vlees en vis
– Vanaf 6 jaar

Dít boek komt geweldig van pas bij ons thuis

 

Liever aan de gang met zoete baksels? Dit zijn de leukste kinderbakboeken op een rij.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >