Van overblijven een feestje maken? Dít zijn de leukste drinkflessen voor je kind

19.08.2021 20:18
drinkfles school

De belangrijkste aankopen voor een nieuw schooljaar zijn natuurlijk een rugzak, broodtrommel en… een drinkfles of -beker. Want ook hydrateren moet je leren, net zo goed als het alfabet en de tafel van drie.

Tegenwoordig wordt veel gekozen voor een thermisch RVS exemplaar, maar een good ol’ kunststof fles functioneert net zo prima, weegt minder, kan dikwijls wél in de vaatwasser en – toch fijn – kost minder. Shop hieronder de leukste drinkflessen.

 

Little Dutch ‘Spring Flowers’ drinkfles – 400ml

Wie wordt er nou niet vrolijk van lentebloemen? Little Dutch zorgt er – in samenwerking met Mepal – voor dat ze je kind het hele jaar door opbeuren tijdens de lunchpauze. Deze ‘Spring Flowers’ anti-lekfles met makkelijke drinktuit (drukken om te drinken) is vrij van BPA én leuk te combineren met de bijpassende broodtrommel en rugtas van het Nederlandse merk.
– Hoogte: 18,4cm, Ø 7cm
– Onbreekbaar ABS
– Vaatwasserbestendig

Ja, dit fleurige exemplaar gaat de lunchpauzes een stuk vrolijker maken

 

Rex London ‘Cheetah’ drinkfles – 600ml

Deze kunststof waterfles met schroefdop van Rex London is vrolijk, stoer én je kind hoeft niet om de haverklap naar de kraan te lopen voor een refill. De fles heeft een inhoud van maar liefst 600ml, flink meer dan de gemiddelde drinkfles voor kinderen. Ook kan-ie in de vaatwasser (op lage temperaturen) en dankzij het oersterke kunststof kan de fles best tegen een stootje.
– Hoogte: 21cm, Ø 7cm
– Gemaakt van BPA-vrij Tritan
– Met handige polsband

Deze kekke fles gaat m’n kind sowieso geweldig vinden

 

Lees ook
6x tips om je kind meer water te laten drinken

 

Munchkin ‘Miracle 360° Sippy Cup’ – 414ml

Over praktisch gesproken: uit de ‘Miracle 360° Sippy Cup’ van Munchkin is het drinken als uit een glas, omdat er vanuit alle kanten gedronken kan worden. De beker heeft namelijk geen tuit, maar een knoeibestendige klep die automatisch sluit na het drinken. De drinkbeker heeft een inhoud van 414 ml en is makkelijk te reinigen.
– Hoogte: 16,8cm, Ø 8cm
– Gemaakt van BPA-vrij kunststof
– 100% waterdicht en lekvrij

Yes, dit inventieve exemplaar gaan we zeker gebruiken

 

Petit Monkey drinkfles glitter in ‘Salie Green’ – 300ml

Met deze transparante drinkfles met glitters in de kleur ‘Salie Green’ van Petit Monkey wordt het sowieso een schitterend schooljaar. De dubbelwandige fles met drinktuit heeft glitters die bewegen als je de fles schudt. Klein detail: bij dit exemplaar wordt wel handwas geadviseerd, om te voorkomen dat stoom door de vacuümlaag gaat.
– Hoogte: 16,5cm, Ø 7cm
– Gemaakt van BPA-vrij Tritan
– Niet geschikt voor de magnetron

Meteen shoppen, deze fles. Glitter it is!

 

Liewood siliconen drinkfles ‘Warren Cat’ – 350ml

De designers van Liewood ontwerpen het ene na het andere pareltje en ook deze ‘Warren’-fles is een lust voor het oog. Maar daarnaast is-ie ook superfijn in gebruik: de 100% siliconen fles is goed vast te houden, is onbreekbaar en rolt dankzij z’n vierkante vorm niet weg als-ie omvalt. Met fijne sportdop die gemakkelijk te bevestigen is aan bijvoorbeeld een tas. Verkrijgbaar in de leukste pasteltinten.
– Hoogte: 18cm, Ø 6cm
– Onbreekbaar
– Vaatwasserbestendig tot 65 graden

Ah, zo’n fles wil ik zelf ook wel de hele dag mee op pad hebben!

 

Toch liever een thermische drinkfles aanschaffen? Ook daar zetten we de mooiste flessen van op een rij, shop ze hier.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >