Leuk én stijlvol: de mooiste speelgoedkeukens op een rij

11.10.2021 12:22
speelgoedkeukens hout kinderen leuk en stijlvol Beeld: Getty Images

Kokkerellen net als mama en papa, dat vinden veel kinderen het leukste wat er is. Natuurlijk het liefst in een eigen minivariant van de echte keuken, waarin ze helemaal los kunnen gaan met potten, pannen en hun fantasy food. Op zoek naar een stijlvol exemplaar voor bij jou thuis? Deze speelgoedkeukens van hout zijn hongerigma… eh, hebberigmakend leuk.

Kek Mama speurde het web af naar de mooiste houten keukentjes voor kids en heeft een fijne selectie kunnen maken. Hier zit sowieso een blijmaker voor jou én je kind bij.

 

1. ‘Flexa’ kinderkeuken roze

Ondanks de prachtige kleur van dit stijlvolle roze keukentje van Scandinavische makelij heeft het merk ervan – Flexa – niets met het Nederlandse verfbedrijf te maken. Het strakke, simpele ontwerp van de keuken benadrukt de herkomst uit het ‘hoge noorden’. De keuken is voorzien van vier kookplaten, draaibare houten knoppen, een oven met raam (plastic), een kraan en gootsteen van gepoedercoat staal, en een opbergvak met een katoenen gordijn ervoor. Een prachtig stuk speelgoed dat fantastisch zal staan in menig hedendaags interieur.

– 60×35,5×74,3 (BxDxH)
– Gemaakt van berkenhout, multiplex en MDF
– Te combineren met diverse keukenaccessoires van Flexa
 

Ja, dit pareltje zet ik met liefde in ons huis

 

2. Strak en stoer van ‘Teamson Kids’

Mag het allemaal wat minder roze en een tikkie realistischer? Deze toffe keuken van Teamson Kids lijkt ‘net echt’ en zal – hoewel greeploze deurtjes ontbreken – ongetwijfeld de goedkeuring dragen van ‘Kopen Zonder Kijken’-helden Bob en Roos. Dit strakke exemplaar is uitgevoerd in lichtgrijs en wit, met ‘messing’ handvaten en een kraan. Verder is de keuken voorzien van een ‘beeldscherm’ en waterdispenser in de Amerikaanse koelkast, een oven, gasformuis en draaibare knoppen.

– 105,4×30,5×80,6 (LxDxH)
– Gemaakt van hout met kunststof details
– Aanrecht met trendy landelijk tintje
 

Wauw, deze keuken lijkt me geweldig voor mijn kind

 

Lees ook
Speelgoed kopen voor je peuter: waar moet je op letten? >

 

3. Bird’s Nest Café van Tender Leaf Toys

Een keukentje is leuk, maar wist je dat er ook allerlei té leuke alternatieven zijn voor het standaard fornuis-oven-wasbak-model? Wat dacht van je dit ‘Bird’s Nest Café’ van Tender Leaf Toys, een heuse koffiebar in klein formaat. Naast dat dit exemplaar ontzettend leuk is uitgevoerd, is het ook nog eens ideaal voor wie wat kleiner behuisd is. Je zet de bar, die lekker compact is, immers gewoon op een kast of op tafel, en heeft dus geen vaste plek in huis nodig. Het keukentje is voorzien van talloze accessoires om lekkere koffies, kopjes thee, belegde broodjes, gegrilde tosti’s en taartjes te serveren. Mooie extra: voor elke boom die Tender Leaf Toys gebruikt bij het produceren van speelgoed plant het merk een nieuwe boom.

– 50x28x12,5cm (BxHxD)
– Duurzaam gemaakt van massief rubberhout en multiplex
– Inclusief 40 accessoires waaronder: 2x kop en schotel, 1x bestek, 3 koffie toppings, 8 verschillende etenswaren
 

Ja, dit is een echte parel voor op de kinderkamer

 

4. Kidkraft ‘Farm-to-Table’-speelkeuken

Dit robuust uitziende keukentje van Kidkraft is het summum voor beginnende chefs. De ‘Farm-to-Table’-speelkeuken heeft alles waar een kind blij van wordt: een koelkast met ijsblokjesdispenser, een kraan en gasfornuis met licht- én geluidseffecten, een oven, krijtbord voor het boodschappenlijstje en zelfs bloembakken om kruiden en groenten in te kweken. Inclusief 18-delige accessoireset met speelgoedetenswaren.

– 112,3×34,5×109,2cm (LxDxH)
– Kraan en fornuis met licht- en geluidseffecten van bijv. stromend water
– Ook verkrijgbaar in lichtere, landelijke variant
 

Yes, dit stoere keukentje krijgt zeker een plekje in ons huis

 

5. Kid’s Concept speelgoedfornuis met oven

Voor wie wat minder ruimte in huis heeft, hebben we nog een prachtige compacte optie: het speelgoedfornuis van Kid’s Concept met oven. Deze simpele maar stijlvolle kook-unit in retro look is verkrijgbaar in verschillende mooie trendkleuren, waaronder okergeel. De oven kan open en bevat een uitneembare bakplaat, de knoppen kunnen echt draaien en geven daarbij een klein klikje. Mooi in de slaap- of woonkamer, of zet ‘m vlakbij de real deal in de keuken – dankzij z’n handzame formaat is het zeker geen sta-in-de-weg.

– 34x30x47cm (LxBxH)
– Gemaakt van MDF (12mm)
– Klein en compact
 

Dit exemplaar gaat mijn kind ontzettend blij maken

 

Op zoek naar speelgoed dat de fantasie van je kind iets meer prikkelt? Dít is het leukste antroposofische speelgoed om te shoppen.

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!