Lekker blijven plakken: dít is het mooiste behang voor de kinderkamer

01.06.2021 21:19
stijlvol behang kinderkamer Beeld: Getty Images

Soms kun je je kinderen wel achter het behang plakken. Wel zo fijn als dat behangetje in de kinderkamer dan een gezellige, vrolijke, sfeervolle of rustgevende print heeft, om jou weer een beetje in je hum te krijgen. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn als de kids de muren van hun slaapkamer zélf prachtig vinden, dan willen ze er tenminste lekker vaak spelen. 😉

Wij gingen op zoek en maakten een selectie van mooi behang waar niet alleen je kind, maar ook jij blij van wordt.

1. May and Fay-behang ‘Mermazing’

Dit droombehang van May and Fay vliesbehang is behalve het allermooiste wat een klein meisje zich kan wensen óók nog eens iets waar de rest van de wereld blij van wordt. Het behang is immers 100% milieuvriendelijk. De rollen worden in Nederland geproduceerd, gedrukt met inkt op waterbasis en zijn volledig biologisch afbreekbaar. Ook is het behang herbruikbaar (ja, echt) en wordt het speciaal per klant geproduceerd om verspilling te voorkomen. Leuk voor papa en mama: in het May and Fay-assortiment vind je ook prachtige dessins voor op jullie eigen slaapkamer of een andere ruimte in huis. Veelal in dezelfde tinten, zodat overall alles toch goed bij elkaar past.
– Patroonherhaling: 53cm (10 meter per rol)
– Hoogwaardig vliesbehang (200gr)
– Luxe leerstructuur-afwerking

O wauw, dit behang móet ik hebben

 

2. Studio Ditte ‘Panthera’-behang groen

Het Panthera Behang in de diep donkergroene kleur van Studio Ditte heeft eigenlijk alles: het is stoer, schattig, warm en vrolijk tegelijk. Zowel meisjes als jongens zullen blij worden van deze ‘kittige’ print, die overigens perfect te combineren is met andere items uit de Studio Ditte-collectie, zoals het toffe bijpassende beddengoed. Het behang is gemaakt van hoogwaardig vliesbehang en is sterk, kleurvast en – niet geheel onbelangrijk – eenvoudig aan te brengen.
– 2 banen per rol (48,5cm x 2,8m per baan)
– Luxe matte afwerking
– Met water afneembaar

Yes, dit is perfect voor onze kinderkamer

 

Lees ook
Praktisch én sfeervol: zo richt je een baby- of kinderkamer leuk in

 

3. Creative Lab Amsterdam’s ‘Dancing Crane Birds’-behang

Perfect voor in een echte boho- of junglekamer is het prachtige ‘Dancing Crane Birds’-behang van Creative Lab Amsterdam. Deze mural is de perfecte basis voor een sprookjesachtige ruimte waarin een kind z’n ogen uit kijkt; speels, maar elegant. Gemaakt van hoogwaardig vliesbehang met een beschermingslaag en gedrukt met ecologische inkten, waardoor een goede luchtkwaliteit in de kamer behouden blijft. Ook dit behang is makkelijk aan te brengen zonder dat je een behangtafel nodig hebt. 
– In vier breedtes verkrijgbaar (1, 2, 3 of 4m), maar kan op maat gemaakt worden
– Standaard hoogte: 280cm
– 100% Eco-friendly

Hebben! Dit gaat mijn kind geweldig vinden

 

4. ‘Terrazzo’-behang van ESTAhome

Helemaal hip op het moment: terrazzo-print. Het dikwijls bontgekleurde steen (korrels in gepolijst cement) is in menig badkamer te vinden, keuken of woonkamer te vinden, maar is ook té leuk voor in een kinderkamer. ESTAhome heeft een vrolijk ‘Terrazzo’-behang in het assortiment in diverse kleuren: van zachtroze en mint tot wit en zelfs zwart, al dan niet met (rosé)gouden details. Perfect om een Scandinavische, maar speelse en gezellige sfeer neer te zetten voor zowel de allerkleinsten als tieners. FYI: het behang is ook nog eens zeer goed betaalbaar. #score
– Patroonherhaling: 53cm (10 meter per rol)
– 100% milieuvriendelijk
– Verkrijgbaar in diverse kleurstellingen

Ja, dit is precies wat ik zoek

 

5. Kek Amsterdam-behangcirkel Jip en Janneke

Met deze twee kleine helden aan de muur word je altijd blij wakker. Het vrolijke behang is van KEK Amsterdam, maar de illustratie komt natuurlijk van Fiep Westendorp. Jip en Janneke, een echte klassieker. Handig: zo’n cirkel voegt net een leuk accent toe, maar houdt het beeld rustig.
– 142.5 cm in de doorsnede
– Behangcirkel bestaat uit 3 banen
– Supersterk materiaal

Yes, dit wil ik op de muur

 

Meer tips en inspiratie nodig voor de baby- of kinderkamer? Kek Mama geeft je wat handvatten om je op weg te helpen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >