Krultang nodig? Dit zijn de beste modellen

30.01.2021 15:12
krultangen haar Beeld: Shutterstock

Ben je geen geluksvogel die van huis uit een enorme bos krullen heeft meegekregen? Met een krultang kun je die prachtige krullen gemakkelijk bij jezelf zetten. Hoe en wat je ervoor nodig hebt, leggen we je uit.

Als je droomt van prachtige krullen, hoef je heus niet meteen naar de kapper te rennen. Je kunt ze ook zelf zetten, maar vraag jezelf eerst af wat voor soort krullen je graag wilt maken: grove, kleine krullen of ga je voor een natuurlijke look? Des te dikker de krultang is, des te groter de krullen worden. 
Wil je graag grote of golvende krullen, ga dan voor een krultang met en diameter van minstens vijfentwintig millimeter. Wel belangrijk dat je daarvoor redelijk lange haren hebt, want met een korte coupe wordt dit een lastig verhaal.

Ga je liever voor de middenmoot, dus niet te kleine en niet te grote krullen? Dan kun je het beste een krultang kopen met een diameter tussen de vijftien en vierentwintig millimeter. Prima te doen als je haar halflang is (denk aan kaaklengte).

Vind je het mooi als je een grote bos krullen hebt die klein en dicht op elkaar zitten, dan biedt een krultang met diameter van maximaal veertien millimeter uitkomst. Deze gebruik je ook als je kort haar hebt.

Tot slot: de natuurlijke krul. Deze creëer je met een conische krultang. Dat wil zeggen dat hij bij het handvat breder is dan aan de punt. De krullen aan het uiteinde van je haar worden dan dus kleiner, wat zorgt voor een speels en natuurlijk effect.
 

Elke dag of af en toe?

Verder is het belangrijk om je af te vragen hoe vaak je je haar wilt krullen. Dagelijks of alleen bij een feestje? Als je de krultang vaak gebruikt, kun je het beste voor een keramisch model gaan. Die beschermt je haar goed en gaat lang mee.
Wie maar af en toe een krul wil zetten, kan beter kiezen voor een krultang met keramische coating. Deze beschermt je haar iets minder tegen de warmte en gaat ook minder lang mee.

Sommige krultangen bevatten een klem, waarmee je je haar kunt vastzetten. Jij hoeft dan alleen nog maar aan de tang te draaien. Bij de modellen zonder klem moet je zelf je haar om de tang heen vouwen. Maar wees gerust: meestal krijg je daar een hittebestendige handschoen bij.

Wil je het helemaal makkelijk maken, dan ga je voor een automatische krultang. Daarbij zet je je haar vast in de tang en dan draait-ie automatisch rond: makkelijker kan niet.
 

Lees ook:
Mis je de kapper? Zó hou je je quarantainekapsel zelf bij >

 

Ben je eruit welke krultang het beste bij jou past? Check dan dit lijstje met de fijnste modellen:

 

José Eber

Deze krultang is heerlijk licht en heeft geen klem, waardoor je je lokken zelf om de tang heen moet wikkelen. Omdat er geen clip op zit, wordt de warmte gelijkmatig verdeeld en voorkom je per ongeluk gekreukte uiteinden.

Koop ‘m hier.

 

BaByliss

Welk haartype je ook hebt, deze krultang van BaByliss kan elke coupe aan: hij beschikt namelijk over vijftien verschillende temperatuurstanden.

Hij is gemaakt van titanium en daardoor snel op temperatuur. Oh, en ook wel zo fijn: het snoer is meer dan 2,5 meter lang en draait met je mee.

Koop ‘m hier.

 

Remington

Heb je dun of beschadigd haar en droom je van mooie krullen? Met deze tang van Remington heb ook jíj binnenkort zo’n prachtige volle bos.
De krulstaaf is extra dun, waardoor je je haar vanaf de aanzet kunt krullen. En dat zorgt weer voor heel mooie, gedetailleerde krullen.

Nog een pluspunt: de tang is geïmpregneerd met keratine- en amandelolie. Een mond vol, maar dat wil zeggen dat het je haar verzorgt en een extra glans geeft – altijd fijn.

Bestel de krultang hier.

 

Max Pro

Alsof je zelf een kapper bent: de Max Pro Twist krultang wordt veel gebruikt onder professionele kappers en haarstylisten.

Hij is volledig keramisch en beschermt je haar dus tijdens het krullen. En moet je snel de deur uit, maar wil je toch even een krul zetten? De instant heat functie zorgt ervoor dat je de krultang binnen enkele seconden kunt gebruiken.

Bestel ‘m hier.

 

Carmen

Deze krultang is niet alleen fijn geprijsd, je krijgt er ook nog eens drie opzetstukken bij. Zo maak je in een handomdraai één van de drie verschillende soorten krullen: beach waves, natuurlijke of superstrakke krullen.

Ook deze krultang is volledig keramisch en gaat dus lang mee.

Hier koop je ‘m.

 

Bron: Coolblue

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >