Klein maar fijn: de beste shoptips voor een sfeervol balkon of terras

29.06.2021 21:11
sfeervol balkon tips Beeld: Shutterstock

In de zomermaanden worden we in Nederland steeds vaker op stralend warm weer getrakteerd en dus zijn we massaal buiten te vinden. Van een tuin maak je al gauw iets gezelligs, met bijvoorbeeld een knusse loungebank of gezellige eethoek. De ‘grootste’ uitdaging zijn echter de ‘kleinste’ plekjes: een balkon of terras. Hoe minder ruimte, hoe lastiger kiezen wat er nodig is om de boel een beetje sfeervol aan te kleden.

Geen idee waar je moet beginnen? Wij zetten een aantal échte aanwinsten op een rij die jouw balkon of terras zó uitnodigend maken, dat je haast niet meer naar binnen wil.

 

Een groene boom – Plantje.nl

Groen op je balkon is de meest voor de hand liggende sfeerverhoger. Maar vind je de standaard bloemen in hangbakken aan de reling stiekem drie keer niks? Overweeg dan een gezellig boompje. Op een zonnige plek kan een olijfboom, vijgenboom of bamboeplant van Plantje.nl het superleuk doen, en die zorgen meteen voor een mediterraans of tropisch sfeertje op je terras. Tip: koop meteen een paar kruidenplantjes om je balkon heerlijk te laten ruiken.
– Potmaat Ø 21cm
– 100cm hoog
– In de wintermaanden afdekken tegen de kou

O, deze prachtplant moet ik meteen hebben

 

Houten terrastegels – VidaXL

Met houten vlonders creëer je een gezellige, warme sfeer op je balkon. Kies voor licht of donker hout, net waar je van houdt. Het patroon van deze tegels van VidaXL is niet alleen decoratief, maar heeft ook een praktische antislipfunctie. Dankzij de handige verbinding schuif je de tegels eenvoudig in elkaar met een stevig resultaat.
– 30x30cm (10 tegels per pak)
– Hoogwaardig en weerbestendig acaciahout
– Antislipfunctie

Dit fijne vloertje vind ik een echte aanwinst

 

Een buitenkleed – Beliani

Een item dat in één klap je balkon zal doen stralen, is een buitenkleed. Dit kleed van Beliani is niet alleen een mooie eyecatcher, maar ook nog eens comfortabel voor je voeten. En: het kleed is tevens een fijne ondergrond voor je kind om op te spelen. 
– 90x150cm
– Onderhoudsvriendelijk polypropyleen
– Weerbestendig

Ja, dit maakt meteen een sfeervoller plekje van mijn buitenruimte
 

Lees ook:
5x met deze zwembaden is het volop zomer op je balkon

 

Bijzettafel ‘Parma’ – Sissy-Boy

Als je op je balkon zit, moet je ergens natuurlijk een koud drankje en lekkere hap neer kunnen zetten. Dit kleine, maar bijzonder fijne bijzettafeltje van Sissy-Boy past qua formaat létterlijk op ieder balkon geeft met z’n ronde vorm en natuurlijke uitstraling een warme touch aan je zithoek. Ook belangrijk: ‘Parma’ heeft precíes genoeg plaats voor twee gin tonics en een schaaltje toastjes. Genieten maar!
– Ø 31cm (44cm hoog)
– Massief hout
– Onbehandeld

Yes, dit kleine pronkstuk krijgt een plekje op mijn balkon

 

Romantisch LED-licht – Kontsmide

Door een lichtsnoer op te hangen op je balkon of terras, creëer je meteen een gezellige en uitnodigende ambiance. Dit duurzame lichtsnoer van Kontsmide heeft 20 ‘extra warme witte’ LED-lampen en brengen de sfeer van een ouderwetse gloeilamp. De afstand tussen de lampen is 25 cm en heel handig: het aansluitsnoer is maar liefst tien meter lang.
– 20 lichtpunten
– Lengte: 4,75cm (+ 10 meter aansluitsnoer)
– Geschikt voor binnen en buiten

Ja, dit lijkt me perfect voor lange zomeravonden

Een barbecue (mét smoker) – Gusta

Worstjes, spiesjes, hamburgers: niets lekkerder dan een fijne barbecue-avond. En dat kan gewoon op je balkon, met een mini houtskoolbarbecue. Wat dacht je van dit stijlvolle exemplaar van Gusta in de kleur steenrood? De bbq is voorzien van verschillende instelbare luchttoevoeren, evenals een handige thermometer. Naast een gezellig avondje grillen kun je er dus ook de hele dag een lekker groot stuk vlees op laten garen.
– Formaat grilloppervlak: 34x22cm
– Traditionele barbecue en smoker in één
–  Geïntegreerde thermometer

Samen lekker grillen, dat is wat we willen!

 

Een hangmat – Xenos

Zie je jezelf al zachtjes heen en weer wiegen in deze zomerse hangmat van Xenos? Maak ‘m vast aan een haak in de wand en het balkonhek, of shop er als je meer ruimte hebt (mazzelaar!) een standaard bij. Drankje in de ene hand, de nieuwste Kek Mama in de andere en je waant je op vakantie in eigen land. Geen plek voor een hangmat? Dan is deze vergelijkbare ‘hangstoel’ precíes waar jij blij van zult worden.
– 90x200cm
– 100% polykatoen
– Decoratieve kwastjes

Ja, ik krijg instant vakantie-vibes van deze hangmat

 

Wel gezegend met een tuin? Dít zijn de leukste tips om je tuin meer sfeer te geven.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >