Jarig kind in huis? Dít is het leukste speelgoed voor een 5-jarige

09.10.2021 06:02
cadeautip kind 5 jaar Beeld: Getty Images

Het eerste jaar van de basisschool zit erop en de vaardigheden en kennis van je kind zijn in een stroomversnelling ontwikkeld. Voor een vijfde verjaardag valt er dan ook allerlei leuks te geven.

Kek Mama zet enkele cadeautoppers voor kids van 5 voor je op een rij.

 

1. Lego ‘Ariël, Belle, Assepoester en Tiana’s verhalenboekavonturen’

Dit bouwspeelgoed van Lego is te leuk voor wie dol is op alle prinsessen uit de Disney-films. Er komen namelijk maar liefst vier films samen in deze set: Assepoester, De Prinses en de Kikker, Belle & Het Beest en De Kleine Zeemeermin. De set – vormgegeven als een dik voorleesboek dat dient als doos – bestaat uit een kasteel met ophaalbrug, een stickervel om het te versieren en een koets. Met de LEGO Bouwinstructies app kunnen kinderen op het model inzoomen, het draaien en visualiseren, en voelen beginnende bouwers zich al snel echte ‘Lego-masters’.
– Formaat: 23x12x8cm (BxDxH)
– Inclusief vier prinsessen en 4 ‘accessoire-vriendjes’
– Makkelijk op te bergen en/of mee te nemen

O, dít gaat mijn eigen prinses vast het einde vinden, shoppen dus!

 

2. Stef Stuntpiloot-spel

Stef Stuntpiloot is het bekende spel voor jong en oud. Stef vliegt steeds langs je kippenhok en jij moet je kippen beschermen tegen Stef’s stuiterende stuntvliegtuig. Druk op tijd op de knop, zodat Stef weer omhoog vliegt en jouw kippen veilig blijven. Maar probeer ‘m tegelijkertijd zo te lanceren, dat de kippen van je medespelers wél sneuvelen. PS: als de kids naar bed zijn en papa en mama hebben zin in een wilde avond, is dit spel ook hilarisch voor good ol’ drankspelletjes met vrienden.
– 2 tot 4 spelers
– Leuk voor jong en oud
– Batterijen (2x AA) niet inbegrepen

Dit spel lijkt me een topper om in de kast te hebben

 

Lees ook
Dít is geweldig leuk speelgoed voor 4-jarigen >

 

3. Djeco Observatiepuzzel sprookjesbos

Deze magisch mooie puzzel met sprookjesbos-tekening van DJECO is eigenlijk twee spelletjes in één. Maak de pittige puzzel van maar liefst honderd stukjes en ga daarna op zoek naar alle figuurtjes, objecten en voorwerpen die in de rand van de puzzel staan afgebeeld. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet…
– Formaat: 61x38cm
– 100 stukjes
– Met handige poster op ware grootte om het eventueel iets makkelijker te maken

O, ik kan niet wachten om me samen met m’n kind op deze mooie puzzel te storten

 

4. Digitale Kindercamera

Heb jij een kleine William Rutten of Monica Geuze in huis? Dan is deze digitale kindercamera het mooiste cadeau wat je hem of haar kunt geven. Met deze compacte, oplaadbare camera in schokbestendige hoes schiet je 4000px foto’s en film je 1080px video’s, die je daarna kunt bewerken met allerlei filters en stickers. Omdat dit vrolijk geleurde apparaat ook is voorzien van een frontcamera, is hij eveneens geschikt als selfie- en vlogcamera. Speel tevens de leukste klassieke spelletjes op het multifunctionele apparaat.
– Inclusief 32Gb SD-kaart
– Met terugkijk- en timerfunctie
– Stimuleert de creatieve ontwikkeling en het leervermogen

Dit gaat ‘m worden, het is inderdaad een supertof cadeau voor mijn mini-vlogger

 

5. Jumbo ‘Ik Leer Lezen’

Met ‘Ik Leer Lezen’ van Jumbo leren kinderen spelenderwijs lezen en woordjes spellen. Alle zorgvuldig gekozen woorden bestaan uit maximaal vijf letters en sluiten aan bij de woordenschat van een kind van vijf jaar. Het speciale lettersysteem zorgt ervoor dat kinderen zelfstandig kunnen oefenen. Door de speciale achterkant van de blokjes past het alleen op de juiste plek. Leer op drie verschillende niveaus en berg alles na het spelen op in de handige meeneem-koffer.
– Om zelfstandig te oefenen
– 15 kaarten met 90 opdrachten
– Drie verschillende niveaus

Yes, dit educatieve speelgoed is top voor mijn leergierige kind

 

Ook inspiratie nodig voor iets jongere kinderen? We zochten ook naar het leukste speelgoed voor onder meer 3-jarigen.

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!