Gezellige boel: déze gordijnen maken de kinderkamer af

10.06.2021 22:29
gordijnen kinderkamer stijlvol

Kinderen slapen het langst en het beste in een donkere kamer. Dus, (nieuwe) ouders, weet wat je te doen staat als je eigen nachtrust je lief is: verduisteren die handel. Ga je voor een dik gordijn dat al het licht buiten houdt, of kies je voor een verduisterend rolgordijn en een luchtiger gordijn ter decoratie?

Alles kan, als je het maar donker genoeg maakt. Jonge kinderen moeten immers ook overdag in slaap kunnen komen, net als op langere zomerdagen waarop het pas laat donker wordt. Wij gingen voor jou op onderzoek uit.

 

1. HEMA’s gordijnstof ‘Blaricum Blad’ 

Subtiel maar een echte toevoeging: deze gordijnstof van HEMA maakt de junglekamer van je kind helemaal af. De lichtdoorlatende gordijnstof – óf laten verduisteren óf combineren met een rolgordijn, dus – heeft een prachtige, groene print van tropische bladeren. Deze stof wordt geconfectioneerd met een dubbele zoom. Leuk voor alle mini Tarzan’s en Jane’s.
– Wordt op maat gemaakt
– Deels gemaakt van gerecycled garen
– Wasbaar tot 30 °C (kan niet in de droger)

O, dit past perfect in onze kinderkamer

 

2. Verduisterend kindergordijn sterren

Sterrenkijken doe je gewoon in de slaapkamer met deze betoverende gordijnen. Ze zijn door de weving half verduisterend en houden 80% van het licht tegen. Als je kind dus liever niet in het pikkedonker ligt maar wel nog een middagdutje doet, is dit hét gordijn voor jullie. Deze gordijnstof van HEMA kun je op een lage temperatuur zelf wassen.
– Op maat gemaakt
– Half verduisterend
– 100% polyester

Ja, dit gordijn wil ik ophangen

 

Lees ook
Praktisch én sfeervol: zo richt je een baby- of kinderkamer leuk in

 

3. Atmosphera ‘Glow in te dark unicorn-gordijnen’

Donker is voor de meeste kinderen wel het fijnst slapen, maar soms toch ook wel een beetje spannend. Dit kleurrijke gordijn van Atmosphera maakt het donker minder griezelig door de geweldige glow-in-the-dark-print op de stof. 
– 140 x 250 cm (bxh, 1 gordijn per verpakking)
– Glow in the dark
– Niet volledig verduisterend

Dit zal mijn kind geweldig vinden

 

4. MADE fluwelen gordijnen ‘Julius’

In één klap meer warmte in de kinderkamer brengen? Kies dan voor zalig zachte, fluwelen gordijnen. Déze ‘antiek gouden’ van MADE voegen kleur en weelde toe aan de kamer, die niet veel meer nodig zal hebben om indruk mee te maken. De gevoerde gordijnen – verkrijgbaar in diverse mooie kleuren – zorgen overigens ook letterlijk voor meer warmte: in oudere, tochtige huizen houden ze vocht en tocht tegen. Handig én mooi, dus.
– 135 x 260 cm óf 168 x 228 cm (bxh)
– Verduisterend
– Reinigen bij de stomerij

Hier was ik al tijden naar op zoek

 

5. VidaXL ‘Macramé-gordijn’

Kijk, dit is nou typisch zo’n gordijn waar je werkelijk niets aan hebt, maar dat wel een ultieme sfeerverhoger kan zijn voor de ruimte. Dol op de nu o zo populaire bohostijl? Kies dan een goed verduisterend rolgordijn en hang dit geweldige geknoopte macramé-gordijn van VidaXL ervoor. Gemakkelijk om een roede te schuiven, dus de juiste sfeer in de kinderkamer is in een wip gecreëerd. Hélemaal hip(pie).
– 140 x 240 cm (bxh, 1 gordijn per verpakking)
– 100% katoen
– Eenvoudig op maat te knippen

Ja, dit exemplaar wil ik shoppen

 

6. Kindergordijn met planeten

Je ziet het goed: het sterrenstelsel is een terugkerend thema in onze selectie aan gordijnen. Maar dit dromerige exemplaar is ook zó leuk! Kent jouw kind elke planeet uit zijn hoofd en wil hij of zij later astronaut worden? Sla dan je slag met deze verduisterende gordijnen.
– Houdt zonlicht en UV-stralen buiten
– 250 x 100 cm
– Makkelijk op te hangen aan gordijnroede (exclusief)

Ja, breng me vliegensvlug naar de webshop!

 

Nog meer warmte en gezelligheid toevoegen aan de kinderkamer? Deze vloerkleden wil je direct shoppen.

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!