Zó wordt je haar minder snel vet

19.04.2000 10:10
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Niets is lekkerder dan je handen door je pas gewassen haar halen. Och, wat is het lekker zacht. En wat ruikt het lekker! Maar het genot is maar van korte duur. Want voor je het weet begint je aanzet vet te worden en neemt de drang om het te wassen toe. 

Maar zo heerlijk als dat pas gewassen haar is, zo vreselijk is het proces dat hieraan vooraf gaat. Het wassen van je haar kan namelijk best even duren – zeker als je dik of lang haar hebt en het óók nog in model wilt föhnen. De oplossing? Zorgen dat je zo lang mogelijk van je schonen lokken kunt genieten. Hoe je dat doet? Simpel. Door onderstaande tips te volgen. Zeg maar dág tegen dat vette haar. 

Tips voor minder snel vet haar

#1 Blijf van je haar af. Probeer maar eens bij te houden hoe vaak jij je haar aanraakt met je handen… Ontelbaar! Door de aanrakingen maakt je hoofdhuid meer talg aan én het vuil van je handen komt in je haar. Een grote boosdoener voor onze vette haren dus. 

#2 Verschoon je kussensloop regelmatig. Hier heb je misschien nooit aan gedacht maar eigenlijk klink het heel logisch. Op je kussen zit namelijk vuil dat tijdens het slapen in je haar terecht komt. En dat betekent vetter haar.

#3 Gebruik een kleine hoeveelheid shampoo en conditioner. Hoe meer shampoo, hoe schoner het haar toch? Niet dus! Te veel shampoo maakt het haar juist vet. Een kleine hoeveelheid is al voldoende om je haar goed schoon te krijgen. En dit is niet alleen goed voor je haar maar ook voor je portemonnee. 

#4 Was je haar zo min mogelijk. Hoe verleidelijk het ook is om het te gaan wassen als een beetje vet wordt, zo creëer je juist een vicieuze cirkel. Als je je haar wast stimuleer je de talgproductie en dat zorgt ervoor dat je haar sneller vet wordt. Oftewel: even doorbijten en het wassen van je haar dag voor dag uitstellen.

#5 Draag je haar in een knot of een staart. Zo voorkom je dat je je haar vaak aanraakt (zie tip 1). Ook vallen je vette haren wanneer het vast zit minder op en kun je het wassen van je haar makkelijker een dagje uitstellen. 

#6 Vermijd zo veel mogelijk serums en andere stylingproducten voor in je haar máár een droogshampootje op zijn tijd kan nooit kwaad. Wil je toch los wat haarverzorgingsproducten betreft? Smeer het dan alleen in je punten.