Zo verwijder je gel nagellak

15.04.2000 08:56
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Wat ons betreft is gel nagellak de uitvinding van de eeuw. Want twee – of in sommige gevallen drie! – weken niet naar je nagels omkijken? Count us in. Tot het moment dat de gellak eraf moet.  

Het liefst rennen we zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde nagelsalon als onze gel nagellak is uitgegroeid. Je zit 10 minuten in de stoel en hop: je nagels zijn weer zo goed als nieuw. Toch kost het een hoop geld als je iedere keer je gellak eraf laat halen bij een nagelsalon. Zonde, want je kan het ook gemakkelijk zelf doen. Met deze vijf simpele stappen ben je binnen een half uurtje klaar. 

Wat heb je nodig?

– Watjes

– Aluminiumfolie

– Aceton

– Bokkenpootje of theelepel

Mooie nagels in een paar stappen

#Stap 1. Vul een bakje met een laag aceton en laat het watje hier een paar seconden in weken. Haal het watje na ongeveer 5 seconden uit het bakje en bindt hem strak om je vinger. 

#Stap 2. Bind vervolgens om het watje een stuk aluminiumfolie. Druk het aluminiumfolie strak aan en herhaal deze stap bij elke vinger. Laat het vervolgens 10 tot 15 minuten rusten. Zo kan de aceton goed in de gellak trekken én zal het makkelijker te verwijderen zijn.  

#Stap 3. Verwijder de aluminiumfolie en kijk goed of de gellak zacht is. Wrijf zachtjes met het watje over de gellak en je zal merken dat de lak er vanzelf af komt. Is dit niet het geval? Laat het watje met de aceton nog een paar extra minuten zitten tot de gellak makkelijk te verwijderen is. 

#Stap 4. Haal de laatste restjes van de gellak ervan af met een bokkenpootje of met een theelepel. Kies liever niet voor een scherp voorwerp, omdat dit je nagel kan beschadigen. 

#Stap 5. Breng een versterkende nagelolie aan et voilá, je nagels zien er weer schoon en verzorgd uit.