Zo draag je loungewear in 2021

19.04.2000 19:17
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Ook in 2021 loungen we wat af. Het huispak is modieuzer dan ooit en we kunnen ons nog niet voorstellen dat we ons ooit weer gaan hijsen in strakke kleding. Maar die loungewear trends zien er in 2021 net iets anders uit. Wij vertellen hoe je loungewear draagt in het nieuwe jaar. Lees je mee? 

Bankhangen, thuiswerken, lange wandelingen maken: dit doen we allemaal gekleed in een matchend huispak. Het liefst in een neutrale kleur of pasteltint. De fit is oversized en aan onze voeten dragen we alleen nog maar fluffy sloffen of praktische sneakers. Kun jij je nog herinneren dat we opgemaakt en al op kantoor verschenen? Wij ook niet. In de aanloop naar (hopelijk) betere tijden geven we ook een nieuwe draai aan ons geliefde loungewear. Het huispak gaat met de tijd mee. We vertellen je daarom hoe je loungewear gaat dragen in 2021. 

#1 Gebreide sets

In 2021 verwelkomen we gebreide sets in onze kledingkast. De set bestaat uit een gebreide (flared) legging en een matchende gebreide trui. Vooral de geribbelde variant zien we dit jaar veel voorbij komen. In neutrale kleuren, maar ook in zachte pasteltinten. 

#2 Oversized hoodies

Grote pasvormen blijven nog wel even aan de hand en ook de hoodie zien we terug in maatje XXL. Een trend die we tijdens de fashionweeks al zagen bij Prada en Balenciaga <Weet je nog die campingmode, waar we het vorig jaar ook al over hadden?> Je draagt de hoodie dit jaar onder een blazer voor een chique en comfortabele look. 

#3 Gebreide tops

De focus ligt (nog steeds) op zachte materialen zoals wol. Ook onze tops zijn gebreid. We zijn vooral fan van de gebreide polo's. De preppy stijl van afgelopen winter krijgt dus een comfortabele twist in 2021. Maar ook de gebreide bralettes blijven in trek. 

#4 Pantoffels

Alhoewel we UGG's hoogstwaarschijnlijk niet meer aantrekken buitenshuis, blijven we binnen onze eigen muren wel fan van de fluffy pantoffels. Ze houden je voeten lekker warm en zien er ook nog eens heel gezellig uit. Zo wordt thuisblijven toch een stuk leuker. 

#5 Trackpants

De retro sportbroek is een van de loungeweartrends van 2021. We zijn vooral fan van wijde exemplaren die tot aan de grond komen. We dragen deze trackpants met een trui of blazer en het liefst gecombineerd met gigantische hakken. Door de lange pijpen lijken je benen zo heel lang. Maar ook met nonchalante sandalen of sneakers kun je stijlvol over straat. Alles is geoorloofd zolang het maar lekker zit.