Zo creëer je perfecte krullen zonder hitte

20.04.2000 12:02
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Wakker worden met een perfecte hairdo: de wens van menig vrouw. Maar wat nou als we zeggen dat je deze wens heel makkelijk in vervulling kunt laten gaan?

Letterlijk overal komen we filmpjes tegen waarop je je haar op een nieuwe manier kan krullen: met behulp van de band van je badjas. Klinkt heel gek, maar dat is het zéker niet. Vooral als je ziet wat voor prachtig resultaat eruit naar voren komt. Benieuwd hoe jij dit voor elkaar kunt krijgen? Zo:

De mooiste krullen zonder schade

#1 Zorg dat je haar goed geprept is. Dit kun je doen met een stylingmousse als je haar nat of handdoekdroog is, of met een speciale haarprimer. Zo zorg je ervoor dat je krullen zo lang mogelijk goed in model blijven zitten.

#2 Zet de badjasband in het midden van je hoofd vast. De beste manier om dit te doen is met een clip. Zorg dat de band niet los kan schieten als je ermee aan de slag gaat.

#3 Draai je haar plukje voor plukje om de band heen. De techniek is vergelijkbaar met het invlechten van je haar. Zorg er ten eerste voor dat je altijd naar buiten toe draait, zo creëer je het mooiste resultaat. Begin bovenaan (links of rechts, dat maakt niet uit), en pak steeds er steeds een plukje bij als je naar beneden toewerkt. Ook het haar dat achter de band valt pak je er uiteindelijk bij.

#4 Zet je creatie vast. Heb je alles naar buiten om de band heen gedraaid? Dan is het tijd om je haar aan de onderkant aan de band vast te zetten met een elastiekje. Spray vervolgens wat haarlak voor hold, en draai badjas met haar van je gezicht weg in een knot aan de bovenkant van je hoofd. Ook dit zet je weer vast met een elastiekje

#5 Laat minimaal 6 uur zitten. De truc is: hoe langer je wacht, hoe beter de krul zal blijven zitten. Het beste is om er dus gewoon lekker mee te gaan slapen. Zo word je wakker met een prachtige bos: klaar om de dag goed te beginnen. 

#6 De puntjes op de i. Wil je je haar nog extra glans geven? Een beetje olie of serum doet wonderen. Ook kun je met je handen met je haar gaan om de krullen wat losser te maken. Borstel je haar niet door, want dit kan voor onnodige pluis zorgen.