Waarom je elke dag andere schoenen moet dragen

19.04.2000 21:12
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Goed nieuws voor vrouwen die van het kopen van schoenen hun hobby hebben gemaakt: jullie zijn super goed bezig. Want wist je dat je lijf je dankbaar is, als je iedere dag andere schoenen draagt?

Het klinkt haast als een slecht excuus dat je je lief vertelt als je wéér eens met nieuwe schoenen thuiskomt. Maar niets is minder waar. Sterker nog: iedere dag op dezelfde schoenen de deur uitstappen is heel belastend voor je voeten. Op die manier worden namelijk telkens dezelfde drukpunten van je voeten belast. En daarnaast gebruik je ook steeds dezelfde spieren, wat kan zorgen voor pijnlijke voeten. En wist je dat je óók nog eens last kunt krijgen van afgevlakte voetzolen en dat dan weer tot blessures kan leiden? Dus: shoppen is het devies!

Lang leve je schoenen

Alsof de gezondheid van je voeten al niet genoeg reden is om zo snel mogelijk een nieuw paar sneakers, laarzen of pumps in huis te halen, verleng je hiermee ook nog eens de levensduur van je schoenen. Het afwisselen is namelijk nodig om je schoenen de tijd te geven om te drogen. Want of je nou last hebt van zweetvoeten of niet; zweten doen we allemaal en daar moeten je schoenen wel van kunnen herstellen. Anders verliezen ze hun vorm en kunnen ze geen steun meer bieden aan je voeten. Om over de geur nog maar te zwijgen… Goed, de conclusie van dit verhaal? Je voeten worden reuze blij van een flinke schoenencollectie. En jij ook! Dus hou je vooral niet in en stort je in de wereld van enkellaarsjes, sleehakken, sandalen en andere fijne dames schoenen. Wij hebben vast de mooiste voor je op een rij gezet. Voor welke ga jij?