UGG’s zijn weer in de mode (en zo draag je ze)

08.04.2000 12:30
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

We kunnen op het jaar 2020 echt geen peil trekken. Maar de grootste verrassing in modeland is misschien wel dat pantoffels weer in de mode zijn. Ja, echt: UGG’s zijn dit jaar modieuzer dan ooit. We dragen ze niet zoals in 2004 over onze skinny jeans, maar onder onze comfortabele huispakken. 

We hadden het modejaar 2020 in januari heel wat anders ingebeeld dan hoe het er nu uit ziet. Wie had gedacht dat we Kerstmis zouden vieren in chique pyjama's en dat we tijdens de feestdagen rond zouden parraderen op pantoffels in plaats van op hoge hakken? Wij niet in ieder geval. Het komt dan ook als een grote verrassing dat UGG's weer als stijlvol worden bestempeld. We hebben de afgelopen tien jaar de comfortabele schoenen namelijk als ‘verschrikkelijk' betiteld en daar komen we nu – misschien – toch op terug. 

UGG's zijn weer in de mode: dit is waarom

Dit is er aan de hand: doordat we geen avonden met vriendinnen in de kroeg doorbrengen en we niet meer opgedoft op kantoor hoeven te verschijnen, dragen we veel meer loungewear. Niemand ziet immers wat je aan hebt tijdens het thuiswerken en in deze gekke tijd kunnen we wel wat extra comfort gebruiken. Dit resulteert in een run op huispakken, mooie nachtmode en dus ook UGG's. 

Sterker nog: het wordt ook nog 's aangemoedigd! Instagram staat vol met mode influencers die  hun strakke jurken in de coronacrisis hebben ingeruild voor een matchend huispak. Het liefst met een oversized pasvorm en comfortabel schoeisel. Maar de pantoffels van UGGS hebben een stijvolle uitstraling gekregen. Ze zijn heel fluffy en uitgevoerd in prachtige pastelkleuren. Geen wonder dat ze op Instagram extreem populair zijn. Ze worden gedragen met – houd je vast – sokken. Wat eerst als de grootste modeblunder ooit werd gezien is anno 2020 juist heel gewenst. Wat een wereldwijde epidemie wel niet met mode kan doen…

Comfort is zo gek nog niet

Maar stiekem snappen we dat wel. Het is ook heerlijk om de hele dag op pantoffels rond te lopen. Inclusief fluffy sokken. Zeker nu je weet dat je geen gekke blikken krijgt van de mensen om je heen. Iedereen is gewoon jaloers omdat jij hebt gekozen voor comfort. Zeker als je er een fijn huispak bij draagt. Comfortabeler je dag beginnen (of doorbrengen) kan haast niet. Of het nu op een rustige zondagochtend is, of een maandag vol afspraken: UGG's kunnen tegenwoordig altijd. 

Zo draag je UGG's 

UGG's draag je dus vooral onder een comfortabel pak bestaande uit een joggingbroek of legging. Maar ook onder een ‘normale' outfit kun je de comfortabele laarzen dragen. Spuit ze voor de zekerheid wel in met een speciale beschermingspray nadat je ze hebt gekocht. Als je dit niet doet, zijn ze bij de eerst volgende regenbui verpest. En daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Ben je fan van pantoffels maar heb je een klein budget? Bekijk hieronder ons gehele assortiment pantoffels. Zo kun je ook zonder een fortuin uit te geven, genieten van comfortabel schoeisel.