Trend alert: de satijnen rok

21.04.2001 17:09
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Hij is halflang, komt in de mooiste kleuren en prints en laat je vrouwelijke vormen fantastisch mooi uitkomen. Niet zo gek dat de satijnen rok één van de grootste trends van deze lente en zomer is.

Nee, er is nog geen reden om je favoriete spijkerrok of plooirok aan de wilgen te hangen. Deze klassiekers zullen je ook dit seizoen weer uit vele kledingcrisissen redden. Maar zo af en toe is het wel fijn om uit je comfortzone te stappen en met een satijnen rok rond je bips doe je dat ook nog eens volgens de laatste trends. 

Zo draag je de satijnen rok

Zo op het eerste gezicht lijkt het misschien niet zo ingewikkeld om zo'n satijnen rok stijlvol te dragen. Toch zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden:

#1 Het juiste ondergoed. Waar het met een plooirok niet zoveel uitmaakt wat voor ondergoed je eronder draagt – de plooien verhullen het tóch – is dat met een satijnen rok wel anders. Deze rok valt namelijk glad langs je lichaam en zit vaak rondom de bilpartij wat strakker dan bijvoorbeeld plooi- of A lijn rokken. Op zich is dat hartstikke positief, want je billen komen prachtig uit in zo'n rok. Het enige nadeel? Ieder naadje, randje of kantje van je ondergoed zal te zien zijn. Gooi daarom niet alleen zo'n midi rok in je winkelmandje maar trakteer jezelf ook gelijk op een naadloze string of hipster. Trouwens: in een effen rok zal meer te zien zijn dan in een rok met print. 

#2 Liever niet instoppen. Normaal gesproken zouden we je altijd aanraden om je top een stukje in je rok te stoppen om zo je vrouwelijke vormen niet te verliezen. Maar met zo'n satijnen rok is dat lastig, omdat je look er niet op vooruit gaat als je zo'n prop kleding aan de bovenkant in je rok ziet zitten. Dat betekent niet dat je alles maar moet laten hangen. Je kunt je blouse of top iets korter maken door er een knoopje in te leggen en je taille krijg je terug door een tailleriem over je top, blouse, trui of blazer te dragen. 

#3 Combineren kun je leren. Eigenlijk is de satijnen rok super veelzijdig. Of je stijl nu klassiek is, on trend of juist meer feminine: je kunt met deze lange rok alle kanten op. Van sweater tot blouse, het staat allemaal even mooi op de rok. En ook wat schoenen betreft zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kun je voor een paar sexy hakken kiezen maar doen een paar stoere dad sneakers het ook goed onder de rok. Experimenteer vooral.