Met deze nagellak lijk je bruiner

15.04.2000 11:29
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Het zonnetje laat zich meer zien, maar dat bruine kleurtje wil maar niet komen… Herkenbaar? Met deze tips kun je in ieder geval je handen alvast wat bruiner faken.

Natuurlijk hebben we het liefst van top tot teen een kleurtje alsof we net een maand op de Bahama's hebben doorgebracht. Zo'n lekker zomers tintje zonder er te veel moeite voor te doen wil iedereen wel, maar met het Hollandse weer komen we in deze tijden helaas niet verder dan een paar bruine handen. Om ze éxtra bruin te laten lijken is je kleur nagellak van groot belang. Dit geldt overigens natuurlijk net zo goed voor je voeten, dat is duidelijk. Zie het als een soort mini zelfbruiner… Goed, benieuwd welke kleurtjes er deze zomer gesmeerd moeten worden? Wij helpen je een handje.

Smeer je bruin(er)

#1 Witte nagellak

Net zoals je in een wit jurkje bruiner lijkt, is ook een wit lakje op de nagels bevorderlijk voor de kleur. Waar we vroeger met Tipp-Ex in de weer moesten, zijn er nu gelukkig genoeg witte nagellakjes op de markt beschikbaar. Ook mooi: eentje die nét niet spierwit, maar een stukje romiger van kleur is. Ook dat laat je bruiner lijken, zolang het wit maar lichter is dan je huidskleur. Een groot voordeel is dat witte nagellak bij vrijwel alle kleuren kleding staat. Dat scheelt weer een hoop stressvolle moment 's ochtends, wanneer je voor je kast staat.

#2 Pastel nagellak

Ook pasteltinten – en dan met name mintgroen en babyblauw – geven je huid een lekker bruin kleurtje. En daar komt nog eens bij dat dit gewoon heel gezellig en zomers op de nagels staat. Combineer je nagels met een bijpassende pastelkleurige outfit of laat ze juist extra opvallen door neutrale kleuren te dragen. Onze tip: je nagels lakken in lila. Dit is namelijk dé kleur van zomer 2020. 

#3 Koraal nagellak

Koraal schurkt een beetje tegen oranje aan maar is het net niet. Het is eigenlijk een soort mengelmoes van oranje, rood en roze. Snap je? Hoe dan ook, deze kleur staat eigenlijk iedereen en doet het op de nagels ook beheurlijk lekker kunnen we je vertellen. Combineer het met een leuk koraal- of roodkleurig zomerjurkje om het mooi te laten matchen. Je kunt natuurlijk ook gewoon voor neutrale tinten gaan, die doen het bij iedere kleur goed.