Help! Mijn witte kleding schijnt door

15.04.2000 10:14
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Witte kleding: hartstikke mooi én hartstikke doorzichtig. Tenminste, in de meeste gevallen. 

 Vooral in de zomer loert het gevaar van een net iets te doorzichtige blouse of jurk. De stoffen die we dragen zijn dan tenslotte een stuk dunner, waardoor ieder stukje ondergoed te zien is voor de hele buurt. Maar ook nu zou je zomaar met de billen bloot kunnen gaan, de witte broek is namelijk hartstikke hot and happening. Maar betekent dat dat we onze witte kleding dan maar in de kast moeten laten liggen? Welnee. Je moet gewoon onderstaande tips volgen en dan komt het allemaal goed. 

Zo draag je witte kleding

#1 Kies het juiste ondergoed. Een witte slip onder een witte broek? Het klinkt logisch. Toch is dit niet de beste manier om doorschijnen tegen te gaan. Het tegenovergestelde is zelfs waar: een witte onderbroek valt het meest op. Je kunt beter voor rood, grijs of huidskleurig gaan. Als je een lichte huid hebt ga je dus voor een beige/nude kleur, terwijl bruin beter werkt bij een donkere huidskleur. 

#2 Zorg ervoor dat je kleding niet te strak zit. Je ondergoed zal beter te zien zijn door strakke kleding en ook andere oneffenheden zullen meer opvallen. Een maatje groter is misschien geen gek idee.

#3 Heb je een doorschijnende blouse aan? Dan kun je er het beste een grijze top onder dragen. Zwart is een te groot contrast met het wit en van de grijze kleur frist het wit enorm op.

#4 Heb je een wit jurkje dat doorschijnt? Met een onderjurk is dat probleem zo verholpen. In dat geval kun je het beste voor een kleur kiezen die dicht bij je huidskleur ligt. Je kunt eventueel ook een corrigerend jurkje dragen, dan sla je twee vliegen in één klap.

#5 Een gladde beha is minder zichtbaar dan één met veel bewerkingen zoals kant. Zorg dus dat je minimaal 1 eenvoudige rode en huidskleurige beha in de kast hebt liggen. 

#6 Vind je het niet erg als je top een beetje doorschijnt? Kies dan eens voor een mooie body. Dan is alleen de bovenkant en mouwen van de top doorzichtig maar het middenstuk niet. Dat is wel zo stijlvol.