Help! Deze items laten je dus ouder lijken

15.04.2000 07:38
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Probeer jij het verouderingsproces zo veel mogelijk af te remmen door anti-rimpelcrème, gezonde voeding en regelmatige bezoekjes aan de sportschool? Dan is het vast interessant om te weten dat je kleding ook een hoop kan doen.

Doen tieners nog ontzettend veel moeite om ouder te lijken, op het moment dat je de dertig gepasseerd bent gaan de alarmbellen rinkelen. Het liefst zet je de tijd gewoon even stil voor een jaar of tien. Of twintig. Door de juiste kleding te dragen kun je er in ieder geval voor zorgen dat je er niet ouder uit komt te zien dan dat je bent. En dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Kledingstukken om te vermijden

#1 Sieraden met parels. Vorig jaar waren parels een ware hit, maar probeer toch niet mee te gaan met deze trend als je graag jong wilt ogen. Ze kunnen je namelijk echt een stuk ouder laten lijken. Ga liever voor een paar statement sieraden, of als je meer van tijdloze sieraden bent zijn minimalistische oorbellen ook een goede keuze. 

#2 Kleuren die jou niet staan. Als je kleding goed matcht met de kleur van je huid, je haarkleur en oogkleur, zorgt dat ervoor dat je er frisser en stralender uitziet. Het tegenovergestelde gebeurt als je kleuren kleding draagt die je minder goed staan. 

#3 Jurkjes zonder mouwen tot de knie. Deze klassieke jurk is dan wel stijlvol, hij laat je wel in een vingerknip een stuk ouder lijken dan dat je bent. Ga liever voor een plissérok of kokerrok met een mooie top. Toch graag deze jurk dragen? Zorg dan dat je er een tailleriem omheen draagt. Of maak je outfit af met een blazer.

#4 Blouses met strik. Hartstikke gezellig hoor, zo'n strik, al kun je deze blouses toch beter in de rekken laten hangen. Vooral als je een wat grotere boezem hebt is de strik niet heel flatteus, want hij accentueert dit gedeelte alleen maar. Ga liever voor een blouse met een mooie rechte kraag of met v-hals. Zo zie je eruit om door een ringetje te halen.

#5 De verkeerde roklengte. Wist je dat de juiste roklengte heel veel kan doen? Je kunt er niet alleen je figuur mooier door uit laten komen, ook kun je voorkomen dat je ouder lijkt dan dat je bent. Op je gevoel afgaan klinkt logisch, maar er zijn een paar simpele tips die je helpen om voor de juiste rok te gaan.

#6 Korte vestjes. Vooral als je heupen wat breder zijn kun je korte vestjes het beste vermijden. Ga liever voor een vest dat onder je heupen valt, of een lange cardigan tot boven je knieën.