Dit zijn de beauty trends van lente/zomer 2021

12.04.2000 12:34
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Het nieuwe seizoen ligt op de loer en zo ook de beauty trends die daarbij horen. Oké, de temperaturen doen nog érg winters aan, maar we bereiden ons alvast voor op warm weer én de bijbehorende trends. 

Dit jaar is een jaar van uitersten: zo zien we natuurlijke looks of gaan we los met kleur. Zien we opvallende lippen of juist een accent op de ogen. Eén ding staat vast, opvallen zul je met de beauty trends van 2021. Ben je klaar voor een goede dosis kleur, glitter en gloss? Dit zijn ze: dé beauty trends 2021.

Beauty trend #1 Au naturel

Goed nieuws voor alle dames onder ons die geen held zijn met make-up kwast, smeersels en poeders: de ik-heb-geen-make-up-op-look is aankomende lente en zomer groter dan ooit. Een beetje smokkelen mag: verwen je huid met een hydraterende foundation, laat je jukbeenderen stralen met wat highlighter en geef jezelf roze blosjes met de juiste blush. 

Beauty trend #2 Color blocking

We gaan niet alleen voor kleurrijke kleding het aankomende seizoen, onze make-up – en dan met name onze oogschaduw – mag ook een kleurrijk feestje worden. Of het iedereen goed staat betwijfelen we maar mocht je niet vies zijn van een beauty experiment op z'n tijd is dit er eentje om met beide handen aan te pakken. De pastelkleurige oogschaduw – die vooral populair was in de jaren '80 – is terug. Maar ook blauw is een kleur om warm voor te lopen. Durf jij het aan?

Beauty trend #3 Statement lippen

Als dat mondkapje éindelijk de prullenbak in mag, wil je natuurlijk shinen met je lippenstift als nooit tevoren. Maar ook als we voorlopig nog met mondmasker de deur uit moeten is het fijn om de lippen in te kleuren voor die spaarzame momenten dat je ze mag laten zien. Goed nieuws dus dat opvallende lippenstift een van dé grote beautytrends van 2021 is. 

Beauty trend #4 Extravagante eyeliner

Ben jij niet zo van de gestifte lippen? Ook dan is er een beautytrend voor jou. Want we gaan los met eyeliner deze lente en zomer. Geen fijne lijntjes die subtiel overgaan in je oogschaduw. Welnee. De eyeliner is opvallend en duidelijk aanwezig. En het beste van alles? Ook mét mondkap ook steel je met deze trend de show.