Dit zijn dé 5 haarkleuren van herfst/winter 2020/2021

19.04.2000 20:53
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Het is herfst! En hoewel we rouwig kunnen zijn dat de zomer voorbij is, biedt een nieuw seizoen ook volop nieuwe kansen. Om een nieuwe haarkleur uit te kiezen bijvoorbeeld. Boek maar alvast een afspraak bij de kapper, want na het zien van deze nieuwe haarkleuren van herfst/winter 2020/2021, wil je direct een nieuwe coupe.

Het najaar betekent zachte truien, grote winterjassen, werken met laagjes en ook een nieuwe haarkleur. Nu je teint lichter wordt, is het tijd om je look op te frissen. En hoe kan dat beter dan met één van de trendy haarkleuren van het nieuwe seizoen? Of je nu blond, bruin of zwart haar hebt; deze haarkleurtrends zijn voor ieder kapsel geschikt. Voor welke ga jij? 

#1 Licht asblond

Dit najaar vieren we natuurlijke haarkleuren als nooit tevoren. En dit heeft alles te maken met de corona crisis. Waar we aan het begin genoodzaakt waren om onze coupe zo natuurlijk mogelijk te houden, zet dit ook in de herfst en winter door. Het asblonde haar zien we dit najaar terug in een milde variant. Gezien op de catwalk van onder andere Chanel en Miu Miu. 

#2 Espresso

De op koffie geïnspireerde haarkleuren zijn helemaal ‘je van het' dit najaar. Espresso, oftewel diep donker bruin, haar zagen we niet alleen veel op straat, maar ook op de catwalk verschijnen. Bij modehuizen als Balmain en Loewe zagen we modellen met een prachtige donkere haarkleur. Perfect voor als je een donkere huidskleur hebt. 

#3 Cappuccino

En we blijven nog even in koffie sferen. De cappuccino coupe is de perfecte kleur voor de herfst. De warme donkerblonde kleur, kleurt uitstekend bij bruine en beige kleding. En laten dat nu net dé kleuren voor het najaar zijn. Waar zwart soms heel kil kan zijn, zorgt een cappuccino haarkleur voor extra warmte. 

#4 Strawberry blonde

Strawberry blonde zit net tussen blond en rood haar in. Het is een warme en speelse haarkleur die ideaal is voor vrouwen die dit najaar net iets anders met hun haarkleur willen. Je kunt deze look ook makkelijk met een kleurspoeling uitproberen. Afkijken deden we onder andere bij de herfst/winter collecties van Isabel Marant en Lanvin. Ook fijn: deze haarkleur staat beeldig bij koperen oogschaduw. 

#5 Kleurrijke highlights

De herfst kan een sombere tijd zijn door de harde wind en de vele regenbuien, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de aangescherpte maatregelen omtrent de corona crisis. We kunnen dus wel wat vrolijkheid gebruiken dit najaar. Denk er eens over na om vrolijke highlights te zetten. Dit kan natuurlijk door te spelen met felle kleuren zoals we zagen op de catwalk van Alexander McQueen en Louis Vuitton. Maar je kunt ook subtiele highlights aanbrengen in een pastelkleur. Met een kleurspoeling kan je heel makkelijk zelf een tijdelijke en speelse look bij jezelf creëren. Voor welke kleur ga jij? Roze, blauw of paars?