Dit zijn de 12 mooiste mondkapjes van het moment

12.04.2000 07:50
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Het mondkapje is misschien wel het meest gedragen accessoire van 2021. Niet eerder werd één item zo veel gedragen als dit jaar. Nu het dragen van een mondkapje op veel plekken verplicht wordt, is het tijd om te investeren in een mooi exemplaar. Je kunt er namelijk ook modieus uit zien als je neus en mond bedekt is. 

We moeten er nog wel een beetje aan wennen: zo'n lapje stof over ons gezicht. Zo is het dragen van lippenstift een uitdaging en is er een nieuwe soort acne ontstaan door het veelvuldig dragen van een mondkapje. Maar dit valt allemaal in het niet met de gezondheidsvoordelen van het dragen er van. Als echte modeliefhebber wil je natuurlijk niet de hele dag met zo'n blauwe wegwerp-variant rondlopen. Het liefst draag je een mondkapje die past bij je outfit en kledingstijl. Daar helpen we je graag mee; zo verzamelden we de 12 knapste kapjes van het moment. Je kunt er immers nooit genoeg van hebben. 

Mondkapjes in alle soorten en maten

Er is nog nooit zoveel vraag geweest naar mondkapjes. De een maakt ze zelf, de ander kiest voor een simpel wegwerp exemplaar. Dit jaar zijn er ook heel wat nieuwe soorten mondkapjes op de markt gekomen. Zo zijn er mondkapjes die je van achteren vastmaakt met klitteband. Ideaal voor vrouwen met een bril. Je krijgt met deze kapjes namelijk geen last van je oren. Ook zijn er kapjes die je al sjaal kunt dragen en over je mond en neus kunt doen als je bij een winkel naar binnen stapt. 

Nieuw zijn speciale accessoires voor mondkapjes. Met zogeheten mondkapjeskettingen hang je je mondkapje gemakkelijk om je nek als je weer naar buiten stapt. Praktisch én stijlvol. Je raakt je mondkapje nooit meer kwijt en je hebt ‘m altijd bij de hand als je ergens naar binnen gaat. Zie jij jezelf al over straat lopen met dit bijzondere accessoire?