Dit kun je doen tegen schurende bovenbenen

15.04.2000 12:07
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Niets zo hels als de pijn die jouw schurende bovenbenen – tot bloedens aan toe – op warme zomerse dagen veroorzaken. 

Nee: de combinatie van de warmte en de huid die tegen elkaar aankomt is geen beste. Het liefst doen we er dus zo veel mogelijk aan om dit te voorkomen. Maar hoe? Je wilt je mooie zomerse kledingstukken namelijk niet de deur uit doen, en altijd een broek dragen is ook geen optie. Met onze tips kun je voortaan zonder stress de deur uit. Beloofd.

Vaarwel, schurende dijen!

#1 Fietsbroek. De ultra-hippe fietsbroek is de aanschaf meer dan waard, als je je beseft dat je hem ook kunt gebruiken om onder je jurk te dragen. Hij voorkomt namelijk dat je benen tegen elkaar schuren en dat is meer dan mooi meegenomen. Let wel dat je jurkje niet te kort is voor je fietsbroekje, want het is niet top als-ie eronderuit piept.

#2 Talkpoeder. Je dijen schuren omdat je transpireert en het vervolgens vochtig wordt. Talkpoeder neemt het vocht op én het verkoelt je huid. Pas alleen wel op: talkpoeder zit al snel overal waar je het niet wilt hebben.

#3 Crèmes, vaseline of glijmiddel. Met een likje crème (liefst eentje die niet helemaal intrekt) of vaseline glijden je benen soepel langs elkaar en is het schuren verleden tijd. Wil je zeker weten dat het niet intrekt? Een druppel glijmiddel (ja, echt!) schijnt ook te werken.

#4 Deodorant. Het gebruik van deodorant zorgt er onder je oksels voor dat je minder zweet, en dit schijnt dus precies zo te werken bij je dijen. Gebruik wat je onder je oksels ook graag zou gebruiken: een roller óf een spray. Ga ook het liefst voor een deodorant zonder aluminium, dat is het gezondst voor je lichaam

#5 Dijbanden of een afgeknipte panty. Je hebt tegenwoordig ook speciale dijbanden die er voor zorgen dat jouw benen elkaar niet bevechten. Al werkt een afgeknipte panty natuurlijk ook. Let wel dat je de panty niet te veel afknipt, want hij rolt altijd iets naar boven.