Dit badpak past het beste bij jouw figuur

12.04.2000 13:57
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Hoewel vrouwelijk Nederland nog massaal voor de bikini gaat is ook het badpak een hele goede keuze. Je kunt er vooral goed bepaalde delen van het lichaam mee verdoezelen óf juist eruit laten springen.

Als je hem goed draagt, kan het badpak een hoop goeds doen voor je lijf. Je slanke taille benadrukken, je prachtige voorgevel extra naar voren laten komen of juist die bum waar je zo trots op bent in volle glorie laten zien. Hoe je dat precies doet? Het is een makkie met onze tips.

Recht figuur

Het rechte figuur loopt – zoals het woord verraadt – recht en heeft weinig rondingen. Badpakken met ruches, strikken en drukke prints zijn helemaal aan jou besteed. Vooral ruches rond de boezem zijn voor jou ideaal. Je kunt ook voor de monokini gaan om een gevoel van een taille te creëren. 

Appelfiguur

Een appel kenmerkt zich door wat meer volume rondom de buik, maar ze heeft ook smalle heupen en lange, slanke benen. Herken jij je hierin? Het badpak is voor jou de ideale keuze qua badmode. Een corrigerend badpak is fijn op dagen dat je je lichaam wat gestroomlijnder wilt laten ogen, met een hoog uitgesneden model kun je je benen nóg meer benadrukken.

Zandloperfiguur

Welk deel van je lichaam wil jij benadrukken? Met een V-hals badpak trek je de aandacht richting je taille, met een bandeau badpak gaan alle ogen richting je schouders. De keuze is aan jou. 

Peerfiguur

Als peer heb je een hoop om mee te pronken. Je hebt namelijk mooie volle billen en bovenbenen. Zou je toch je figuur iets meer in verhouding willen brengen met de bovenkant? Draag dan een bandeau badpak om je schouders breder te laten lijken. Ook badpakken met een lage rug doen veel voor je. Rondingen benadruk je extra door een badpak met string broekje.

Omgekeerde driehoek

Heb jij brede schouders en smalle heupen? Grote kans dat je een omgekeerde driehoek bent. Jij laat jouw schouders smaller lijken door voor een badpak met brede bandjes te gaan. Je heupen geef je extra volume met ruches die zich onder je taille bevinden. 

Aardbei figuur

Een aardbei figuur herken je aan de ronde, brede schouders en volle borsten en prachtige benen. Om je figuur meer in balans te brengen, kun je het beste voor een badpak gaan dat de nadruk op je heupen legt. Ga voor een badpak met een v-hals, dit versmalt optisch je bovenlichaam. Ook kun je het accent op je heupen leggen door middels van ruches of andere frutsels op het onderste gedeelte van je badpak.