Deze techniek geeft je de allermooiste natuurlijke krul

14.04.2001 14:06
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Dat het leven van een krullenbol niet altijd over rozen gaat, hoor ik regelmatig van mijn bekrulde vriendinnen. Haar dat pluist, de krul die er net niet helemaal lekker in zit en rattenstaartjes als het net te lang is… Om over het stylen van de krullen nog niet eens te spreken.

Want dat schijnt nog best een ding te zijn. Föhnen kan namelijk leiden tot pluis maar niemand heeft zin om met een natte coupe rond te lopen of – nog erger – in bed te stappen. Dus toen ik van verschillende kanten hoorde dat het ploppen van je haar dé manier is om je natuurlijke krul op z'n allermooist naar voren te laten komen, kon ik dit natuurlijk niet voor mezelf houden. Ik zal er met mijn steile haar weinig lol van hebben maar het zou zomaar eens het antwoord kunnen zijn op al jouw krulproblemen. 

Haar ploppen: zo werkt het!

Het ploppen van je haar is hartstikke eenvoudig. Alles wat je nodig hebt is een stuk stof – zoals een handdoek of een shirt met lange mouwen – van katoen, bamboe of elastane. Liever geen badstof want dat trekt teveel vocht uit je haar! Je wast je haar zoals je normaal ook zou doen en verzorgt het met hydraterende stylingproducten. 

Als het droog is heb je prachtige – pluisvrije! – krullen

Vervolgens leg je de handdoek of het shirt op een stoel of tafel voor je. Zwiep nu je haar naar voren en hou je hoofd omlaag en leg al je haar in het midden van de handdoek of het shirt. Pak nu de rand van de handdoek die het verst bij je vandaan is of de onderkant van het shirt en leg dit in je nek, net onder je hoofd. Knoop nu de andere uiteinden van de handdoek of de mouwen van het shirt om je hoofd heen. Zorg dat er geen haren meer zichtbaar zijn en zorg dat de knoop stevig genoeg zit. En dan? Wachten maar! Als het haar droog is heb je prachtige – pluisvrije! – krullen zonder het beschadigd te hebben. Wil je dit alles in bewegend beeld zien? Op YouTube vind je meer dan genoeg handige tutorials. Good luck!