Déze kleur ondergoed draag je onder witte kleding

12.04.2000 10:10
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Als er één kleur perfect is om deze zomer te dragen, dan is het wel de kleur wit wel. Oké, technisch gezien is wit geen kleur, maar dat terzijde.

Waarom een witte outfit tijdens warme dagen zo fijn is? Omdat wit – en andere lichte kleuren – zonlicht weerkaatsen. En dus heb je het minder snel warm. Goed dat is allemaal hartstikke leuk en aardig. Maar bij het dragen van witte kleding komen ook een paar minder leuke dingen om de hoek kijken. Om te beginnen is witte kleding mega vlekgevoelig; sta je bekend als knoeier, dan is dit misschien niet de kleur voor jou. Daarnaast is er nog een ander punt om rekening mee te houden bij het dragen van wit. Namelijk het vraagstuk: welk ondergoed draag je onder witte kleding? Geen paniek: wij hebben het antwoord.

Deze kleuren schijnen niet door

#1 Grijze, roze of rode lingerie. I kid you not. Niet wit, maar gekleurd ondergoed schijnt het minst door. De kleur die het beste werkt is afhankelijk van je huidskleur. Bij een lichte tint kun je het beste kiezen voor zacht grijs of lichtroze lingerie. Heb jij een donkerdere tint? Dan is rode lingerie aan te raden.

#2 Huidkleurige lingerie. Geen zorgen, we hebben het niet over corrigerend ondergoed van Bridget Jones formaat. Maar huidkleurig ondergoed is zeker een goede optie onder bijvoorbeeld een witte jeans. Omdat de kleur dicht bij jou eigen huid staat, vermindert het contrast. Hierdoor is jouw ondergoed dus minder snel zichtbaar. Let wel op: de typische nude tint werkt alleen bij een lichte huidskleur. Ben jij gezegend met een donkere huidskleur, dan kun je beter naar de bruintinten kijken. 

#3 Naadloos ondergoed. In witte kleding zie je namelijk álles. Daarom is het zaak om te kiezen voor ondergoed dat zo min mogelijk lijnen bevat. Best logisch eigenlijk allemaal, als je er eens goed over nadenkt.