Deze items lijken duur, maar zijn het niet

15.04.2000 11:32
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

We kunnen (of willen) niet altijd veel geld uitgeven aan kleding. Maar dit betekent niet dat je outfit er direct goedkoop uit hoeft te zien. Deze items lijken namelijk duur, maar zijn het absoluut niet. 

We hebben niet allemaal een dikke portemonnee op zak. Maar ook met weinig bestedingsruimte kun je er prachtig uitzien. De kunst zit ‘m in het kiezen van de juiste goedkope kledingstukken en daar helpt Fashionchick je graag bij. We verzamelden vijf items met een luxueuze uitstraling die tevens ook niet veel geld kosten. Zo kun je er op je paasbest uitzien zonder een fortuin uit te geven. 

#1 Goudkleurige sieraden

Sieraden van ‘echt' goud zijn absoluut aan de dure kant, maar sieraden met een goudkleurige coating zijn wel betaalbaar. Je kunt ze zelfs goedkoop noemen. Afgezien van de mindere kwaliteit, zie je weinig verschil met echte gouden sieraden. Ze hebben dus een luxueuze uitstraling, zeker als je voor een minimalistische variant kiest. Pas wel op met water; want de coating gaat er dan snel vanaf. 

#2 Een witte blouse

Een smetteloze witte blouse zorgt ervoor dat je outfit een stuk duurder lijk dan dat ‘ie in werkelijkheid is. Zorg er dus wel voor dat er geen vlekken en kreuken in zitten. Kijk ook goed of de stof niet doorschijnt. Dit geeft je blouse namelijk een goedkopere uitstraling. 

#3 Een simpele jeans

Een simpele jeans kan wonderen doen voor een outfit. Ook fijn: je ziet bijna geen verschil tussen dure en goedkope jeans. Weet wel dat de kwaliteit beter is als je meer betaalt voor een spijkerbroek. Vaak zijn deze jeans ook duurzamer dan de super goedkope varianten. Wees je hier dus wel bewust van als je een goedkope spijkerbroek koopt.

#4 Een blazer

Met een blazer geef je je look direct een elegante uitstraling. En zo'n zakelijke en chique blazer hoeft niet veel geld te kosten. Of je nu kiest voor een simpele blazer of juist een met een drukke print of kleur maakt voor de luxueuze look niet uit. Kies simpelweg een blazer die past bij je kledingstijl. 

#5 Imitatieleer

Imitatieleer is een stuk duurzamer en diervriendelijker dan echt leer. Maar dat zijn niet de enige voordelen van imitatieleer. Deze items hebben immers ook een dure uitstraling terwijl ze eigenlijk heel betaalbaar zijn. Deze kledingstukken kan iedereen veroorloven en zien er ook nog 's heel stijlvol uit. Kies voor een imitatieleren broek of jas van imitatieleer om je look helemaal on trend te maken.