De trenchcoat: de lentejas die iedereen staat

15.04.2000 09:47
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Hij is onmisbaar in elke kast: de trenchcoat. Hij is super vrouwelijk, stijlvol en stoer. En zo oog je dus ook wanneer je deze beige middellange jas draagt. En heel Frans, dat ook.

En willen we dat niet allemaal? Mais oui! Goed nieuws: de trenchcoat is terug. Het is de klassieke zus van de parka en de vervanger van de mantel tijdens de warmere seizoenen. Hij houdt de regen tegen, is niet te warm én niet te koud, en staat daarnaast ook hartstikke chic.  

De keuze is reuze

Hoe hoort een trenchcoat te zitten? Een maxi trenchcoat – wijd en groot – is 100% geschikt voor een nonchalante uitstraling en hoort te zitten alsof je er geen moeite voor hebt genomen, lekker losjes langs je lichaam. Als je hem als een echte Française wil dragen, knoop de riem dan in plaats van ‘m vast te gespen. En nu denk je vast dat er niet veel te kiezen valt op het gebied van trenchcoats. Want ze zijn tenslotte allemaal halflang en beige van kleur toch? Non. Tegenwoordig zijn ze er van kort tot heel lang. Van zwart tot legergroen en van lichtroze tot wit. Keuze genoeg dus. Scoor dus snel de trenchcoat die jij al een tijdje op het oog had.