Dé tassen trends van de herfst & winter 2020/2021

12.04.2000 07:35
topstory mama over seks Jo-Anne jonge mannen daten Beeld: Shutterstock

Bij iedere outfit een passende tas? Dat is de droom van iedere modeminnende vrouw. Hoewel dat misschien bij een droom blijft, is er geen beter excuus om flink aan het shoppen te slaan dan een nieuw seizoen. Wij helpen je kiezen en buigen ons over de mooiste tassen trends voor deze herfst/winter 2020.​​

Je look compleet maken met een nieuwe tas wordt appeltje-eitje aankomend seizoen. Hoewel je eerst nog de show steelde met een heuptas, zijn het nu de office proof shoppers of mini-tasjes die het straatbeeld domineren. Wees gewaarschuwd, er komen een hoop nieuwe liefdes op je wensenlijst. 

Tassentrend #1: De shopper-voor-naar-het-werk

Hoewel we nog altijd verknocht zijn aan onze super handige schoudertas, willen we best graag een plekje in ons hart vrijmaken voor een formaatje groter: de shopper Je bent niet alleen helemaal up-to-date, je kunt er ook nog eens alles in kwijt. Dit seizoen lijkt de shopper volwassen te zijn geworden en heeft -ie zijn laid back imago omgeruild voor een klassiekere, office proof uitstraling.

Tassentrend #2: Aan de ketting

Grove kettingen zijn een ding in 2020, dat mag duidelijk zijn. We hangen ze niet alleen om onze nek, we laten er ook met plezier een tas aan bungelen. De klassiekere tassen krijgen hierdoor opeens een stoere uitstraling en tassen die anders maar gewoontjes zouden zijn blijken ineens ware eyecatchers. 

Tassentrend #3: Ieniemienie

Tja, niet alle trends zijn even praktisch. Want zo'n ieniemienie tas? Daar past precies niks in. Nou ja, misschien een lippenstift en een pinpas. Of een telefoon, mits deze uit het jaar kruik komt. Ze worden daarom vaak in combinatie met grotere – en veel handigere – tassen gedragen. Daar doe je dan al je spullen in, terwijl de kleine er als accessoire bijhangt. Hartstikke hip, maar handig? Nah. 

Tassentrend #4: Voor aan je zadel

Een zadeltas – of saddlebag – is een tas met een flap en ronde onderkant en lijkt vooral geïnspireerd door de tassen die je normaal gesproken aan je zadel zou hangen. Vorig jaar had Dior al een ware trend te pakken met deze tas, dit seizoen lijkt daar weinig aan te veranderen. En dat is mooi, want deze tas combineert fantastisch met de zogenaamde paardrijlaarzen die óók een ware showstopper zijn het aankomende seizoen.

Tassentrend #5: Vintage clutches

De clutches van aankomende herfst en winter lijken zo uit grootmoeders kast te zijn gekomen. Deze tassen zijn te herkennen aan hun magnetische sluiting, die we ook van portemonnees kennen. Ze zijn er klassiek-tot-en-met maar ook meer van nu: voorzien van felle kleuren of vrolijke prints.